Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jamie Carragher, reacție furibundă la adresa noului plan al FIFA. Englezul îndeamnă la boicot

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/12/2022 la 17:03 GMT+2

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a venit astăzi cu un plan revoluționar cu privire la Campionatul Mondial al Cluburilor, dorind o competiție inter cluburi la nivel mondial, însă contestatarii n-au întârziat să apară. Printre ei e și Jamie Carragher, care acuă FIFA că urăște Champions League și vrea să "îngroape" competiția gestionată de UEFA.

Jamie Carragher

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
FIFA anunță schimbări majore în cadrul unei competiții organizate de forul mondial, dorind să rivalizeze cu UEFA Champions League. Planul președintelui Gianni Infantino a fost expus astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, însă imediat au apărut și reacțiile negative, din cauza epuizării fotbaliștilor.
Ultimul pe această listă a contestatarilor este Jamie Carragher, fost câștigător al Cupei UEFA și a trofeului UEFA Champions League în sezoanele 2000/01, respectiv 2004/05, alături de Liverpool.

Jamie Carragher îndeamnă la boicotarea noului plan al președintelui FIFA

Jamie Carragher s-a poziționat vehement contra noului plan al FIFA, de a transforma Campionatul Mondial al Cluburilor într-o competiție cu 32 de participante, motivând că jucătorii și așa calendarul este unul foarte încărcat, iar noua desfășurare a competiției nu ar face decât să îi facă pe actualii jucători să fie și mai obosiți.
La auzul acestui plan pe care l-a expus astăzi președintele FIFA, Gianni Infantino, fostul fundaș de la Liverpool a avut o reacție tranșantă, acuzând forul internațional că urăște Champions League, competiție organizată de UEFA și nu se gândește absolut deloc la programul și așa foarte încărcat al fotbaliștilor.
"Precum ideea ridicolă de a avea Campionatul Mondial o dată la doi ani, vine încă una din partea lui Infantino. Jucătorii au nevoie de odihnă la un moment dat, sunt tratați precum vitele.
FIFA urăște Champions League și vor o competiție similară a lor. Cluburile europene ar trebui să boicoteze această nouă invenție", a fost reacția lui Carragher.
Totodată, fostul internațional englez a transmis că ar trebui ca cei care conduc fotbalul ar trebui să se gândească mai mult la starea fizică a fotbaliștilor și că aceștia ar trebui să aibă parte de o pauză de cel puțin 72 de ore între meciuri, pentru a da în continuare un randament bun.
"Trebuie să luăm în considerare sănătatea și bunăstarea jucătorilor. Trebuie să ne asigurăm că există o perioadă de odihnă pentru jucători, o perioadă de vacanță, ideal ar fi 72 de ore între meciuri. Desigur, trebuie să fim pragmatici cu privire la aceste subiecte, acum ne vom consulta pe toate aceste subiecte" a mai spus fostul sportiv de 44 de ani.
Citește și:

Noul plan al lui Gianni Infantino pentru Campionatul Mondial al Cluburilor

Giani Infantino, președintele FIFA, a susținut azi o conferință de presă în care a tras concluziile privind Cupa Mondială din Qatar, dar a anunțat și câteva schimbări majore la competițiile organizate de forul mondial. Cel mai important aspect a fost legat de Campionatul Mondial al Cluburilor.
Competiția va reuni la start 32 de echipe începând cu 2025 și nu va mai fi una anuală, cum e în prezent, ci se va desfășura o dată la 4 ani, precum turneele finale interțări. Proiectul trebuia pus în aplicare în 2021, iar prima ediție trebuia să aibă loc în China, dar izbucnirea pandemiei de Covid-19 a împiedicat implementarea planului.
FIFA a rămas fidelă ideii unei competiții de mare anvergură între cluburile din întreaga lume și o va pune în aplicare peste 3 ani. Marile forțe ale Europei au refuzat din start acest proiect, dar Daily Mail susține că europenii și-ar putea schimba poziția datorită premiilor uriașe care vor fi puse la bătaie: aproximativ 172 de milioane de euro la prima ediție.
Conform publicației britanice, ar urma să participe 8 echipe din zona UEFA la fiecare astfel de turneu, iar locul de disputare ar urma să fie același cu cel în care are loc Cupa Confederațiilor, competiție care se desfășoară cu un an înaintea Cupei Mondiale, în țara gazdă (sau într-una dintre țările gazdă, dacă sunt mai multe, cum e cazul turneului final din 2026).
Până în 2025, Campionatul Mondial al Cluburilor se va desfășura la fel ca până acum, cu participarea campioanelor de pe fiecare continent. Ediția viitoare va avea loc în februarie 2023, în Maroc, iar Real Madrid și Flamengo sunt marile favorite la cucerirea trofeului.
De asemenea, Infantino a anunțat înființarea Campionatului Mondial al Cluburilor pentru fotbalul feminin, însă fără a preciza anul primei ediții și a transmis că în 2024 se va decide gazda Cupei Mondiale masculine din 2030, iar în 2025 gazda Cupei Mondiale feminine din 2031.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo