Articol scris de Ștefan Toma
La începutul partidei, organizatorii Copa America au pus în scenă un spectacol virtual, pe teren fiind proiecte imagini cu câteva dintre momentele de glorie ale lui El Pibe D'oro.
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
ACUM O ZI
Meciul a început bine pentru Argentina. Leo Messi a deschis scorul în minutul 33, dintr-o lovitură liberă executată perfect, de la aproximativ 20 de metri. Starul Barcelonei i-a adus și el un omagiu lui Maradona, sărbătorind într-un stil similar cu legendarul Diego.
Nu este pentru prima dată când Messi îi aduce un omagiu lui Maradona. La câteva zile după decesul legendei Argentinei, într-un meci de la finalul lunii noiembrie, Leo marca împotriva Osasunei în campionatul Spaniei și își dădea jos tricoul Barcelonei, pe sub care se afla un alt tricou, purtat de Maradona la echipa Newell's Old Boys.
Câștigătoare a Copei America în 2015 și 2016, după ce s-a impus la penalty-uri contra Argentinei în ambele finale, Chile a reușit să egaleze în minutul 57, prin Vargas, imediat după ce Vidal a ratat un penalty. Meciul s-a terminat 1-1, acesta fiind al treilea egal în ultimele trei confruntări între cele două naționale sud-americane.
Din grupa Argentinei mai fac parte Paraguay, Bolivia și Uruguay. Pentru naționala lui Messi și a legendarului Diego Maradona urmează duelul cu Uruguay, programat pe 19 iunie.
Ultima dată când Argentina a câștigat Copa America a fost în 1993. Pe atunci Diego Maradona încă nu își încheiase cariera de jucător, dar, din păcate, fiind suspendat, nu a putut pune umărul la câștigarea ultimului trofeu din istoria Argentinei.

Messi, motivat să dea lovitura

Înainte de debutul la Copa America, Messi a recunoscut că își dorește cu ardoare să cucerească trofeul pus la bătaie la Copa America, obiectivul său fiind acela de a câștiga un prim trofeu important cu echipa națională a Argentinei.
"Sunt mereu disponibil să fiu alături de echipa națională și să dau tot ce am mai bun. Cel mai mare vis al meu este să obțin un titlu cu echipa națională. Am fost foarte aproape de multe ori, dar din păcate nu am reușit să câștig. Voi încerca să caut victoria în continuare, atâta timp cât voi putea, până când o voi obține. Cât timp antrenorul spune că merit să fiu acolo și pot să contribui la rezultatele echipei, voi fi mereu acolo și voi lupta pentru acel vis. Am avut norocul de a câștiga totul la nivel de club și la nivel individual, dar ar fi foarte frumos să pot realiza ceva și cu echipa națională.
Chiar dacă au venit câțiva jucători tineri în lot, cred că ideea și stilul nostru de joc sunt destul de clare. Cred că este momentul să dăm lovitura și această competiție ne oferă o mare posibilitate. Știm că va fi un turneu special, diferit, cu tot ceea ce se întâmplă în lume, dar suntem pregătiți pentru competiție", a spus Messi pentru presa din Argentina.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35
Ligue 1
Messi a marcat o dublă cu Honduras, dar a lămurit și o problemă de la PSG! "Știam că așa va fi"
24/09/2022 LA 14:05