Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, un monument de tristețe, după Barcelona - Real Madrid 0-4! De ce crede că rezultatul e mincinos

Nicu Savin

Actualizat 06/04/2023 la 01:00 GMT+3

Xavi Hernandez a suferit unul dintre cele mai drastice eșecuri din cariera de antrenor. Barcelona a pierdut cu 0-4 în fața lui Real Madrid și a ratat calificarea în finala Cupei Spaniei. La final, antrenorul catalanilor a recunoscut superioritatea adversarilor, dar a spus că rezultatul e mincinos, pentru că echipa sa a jucat mult mai bine decât s-ar crede privind la tabelă.

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei

Credit imagine: Eurosport

Barcelona - Real Madrid, returul semifinalelor Cupei Spaniei, a fost un meci fără istoric, cel puțin în repriza secundă. Catalanii câștigaseră în tur cu 1-0 și aveau prima șansă la calificare, dar au pierdut acasă cu un neverosimul 0-4 și visul eventului a fost spulberat.
Pe fondul unei dominări a Barcelonei, Realul a deschis scorul în prelungirile primei reprize, iar în partea secundă echipa lui Xavi a fost de nerecunoscut. Cea mai bună apărare din Europa a fost ridiculizată de Karim Benzema, care a reușit un hattrick într-un interval de doar 31 de minute, iar Realul s-a calificat en-fanfare în finala Cupei Spaniei.

Xavi, dezamăgit după Barcelona - Real Madrid 0-4

Pentru Barcelona, acest eșec este greu de digerat, iar Xavi a recunoscut acest lucru la interviurile de după meci. Antrenorul catalanilor a subliniat totuși că rezultatul este mincinos și că diferența a fost făcută de micile detalii. Xavi a avut puterea să recunoască superioritatea Realului și a reamintit că nu întîmplător a spus înainte de meci că marea rivală este favorită, deși avea handicap după prima manșă.
"Când fotbalul este atât de egal, trebuie să profiți de momente. Noi n-am făcut-o în prima repriză și ei au făcut-o în a doua. Au fost superiori, nu e o scuză că ne-au lipsit jucători. E o înfrângere rulinoasă, greu de digerat. Al doilea gol ne-a costat foarte mult. Apo a venit acel penalty-ul și totul s-a dus. Detaliile au făcut diferența. Nu am profitat de momentele noastre și, așa cum am spus la conferința de presă, Real Madrid era în continuare favorită. Ei sunt campionii Europei, o echipă grozavă.
Doare, pentru că am concurat până la final. În prima parte am fost foarte buni, dar asta am spus, fotbalul sunt momente și nu profităm de ele.Am jucat mult mai bine decât spune rezultatul. Mesajul meu pentru jucători e că anul trecut am câștigat în fața lor cu 4-0 și nu am luat niciun trofeu. Anul acesta am pierdut cu 4-0 și putem cuceri La Liga și am câștigat deja Supercupa Spaniei", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Dezamăgirea a fost la fel de mare și în rândul jucătorilor Barcelonei. Sergi Roberto a fost pe aceeași lungime de undă cu Xavi și a subliniat că golul primit în prelungirile primei reprize a destabilizat echipa calatană.
"E foarte dureroasă această înfrângere. Mai presus de toate din cauza rezultatului. Nu meritam să fim conduși la pauză; am avut control și ocazii, dar au marcat pe contraatac. Emoțional, acel 0-1 ne-a făcut rău, dar la pauză am vorbit că e nemeritat, că facem un joc bun. Dar deja de la 0-2 ne-a costat. Aveam senzația că jucam bine și am continuat spre victorie. Pacat. Le mulțumesc suporterilor. Dăm totul să câștigăm campionatul", a spus Sergi Roberto.
Așadar, Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Spaniei și a spulberat visul marii rivale la un event așteptat de 5 ani. Echipa lui Ancelotti va lupta pentru trofeu cu Osasuna, care este abia la a 2-a finală din istorie, după cea din 2005, pierdută în prelungiri în fața lui Betis. Pentru madrileni va fi a 40-a finală de Cupa Spaniei din istorie. "Galacticii" au câștigat trofeul de 19 ori până acum, ultima dată în 2014, când au și ajuns ultima dată în ultimul act. În schimb, echipa lui Xavi mai are un singur obiectiv în acest sezon, acela de a câștiga titlul în La Liga, un lucru destul de probabil, având în vedere că avantajul față de Real Madrid este de 12 puncte, cu 11 etape rămase de jucat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo