Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter a surclasat-o pe Milan și e în finala Cupei Italiei! "Nerrazzurii" visează la event

Nicu Savin

Publicat 20/04/2022 la 00:36 GMT+3

Inter este prima finalistă a Cupei Italiei, după ce a trecut fără drept de apel de marea rivală AC Milan, scor 3-0.

Franck Kessié (Milan) y Lautaro Martínez (Inter)

Credit imagine: Getty Images

Inter și Milan s-au duelat pentru a 4-a oară în acest sezon. Dacă în meciurile din Serie A, echipa lui Pioli a ieșit pe plus (1-1 și 2-1), Inter a câștigat confruntarea din semifinalele Cupei Italiei. Returul din această seară a plecat de la scorul de 0-0, cele două echipe remizând fără goluri în prima manșă, jucată acum mai bine de o lună.
Meciul a fost unul fără istoric, cel puțin prin prisma rezultatului. Inter a preluat repede inițiativa, Lautaro Martinez deschizând scorul încă din minutul 4, cu un voleu superb, după o pasă a lui Darmian. Milan a ieșit la joc, dar cei care au înscris au fot tot "nerrazzurii", Lautaro Martinez reușind dubla în minutul 40, cu o scăriță de efect în urma unei pase ideale a lui Correa.
Citește și:

Inter - Milan 3-0 | "Nerrazzurii", pentru a 14-a oară în istorie în finala Cupei Italiei

Milan a încercat să revină în joc în partea secundă, dar nimic nu le-a ieșit "rossonerilor", iar soarta partidei a fost tranșată definitiv în minutul 82, când Gosens a finalizat o acțiune superbă de atac a formației lui Inzaghi. Acesta a fost primul gol marcat de Gosens în tricoul Interului, iar germanul nu-și putea găsi un moment mai bun pentru această reușită.
Așadar, Inter e în finala Cupei Italiei acolo unde va da cel mai probabil peste Juventus. Torinezii au câștigat pe terenul Fiorentinei în prima manșă, scor 1-0, și sunt mari favoriți la calificare. Totuși, forma toscanilor este una de excepție, iar formația lui Allegri a suferit în ultimul timp, astfel că nimic nu e deocamdată jucat.
Inter a câștigat de 7 ori în istorie Cupa Italiei, din 13 finale jucate, ultimul succes venind în 2011. Inter are toate șansele să câștige al 3-lea event din estorie, după cele din 2005-2006 și 2009-2010. Echipa lui Inzaghi este pe doi în Serie A, la două puncte în spatele Milanului, dar are un meci mai puțin (o restanță cu Bologna), Astfel, "nerrazzurii" sunt la mâna lor pe acest final încins de campionat, unde în luptă se poate implica și Napoli, deși remiza cu Roma din ultima etapă au scăzut considerabil șansele grupării din Sudul Italiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo