Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter a cucerit Cupa Italiei după finala cu Fiorentina. Lautaro Martinez a fost eroul milanezilor în victoria cu 2-1

Andrei Nicolae

Actualizat 25/05/2023 la 00:00 GMT+3

Inter și-a adjudecat cea de-a noua Cupă a Italiei din istoria clubului după victoria din ultimul act împotriva Fiorentinei, scor 2-1. Omul decisiv din finală a fost Lautaro Martinez, care a înregistrat o dublă care s-a dovedit a fi de ajuns la finalul celor 90 de minute jucate la Roma.

Inter Milan's Argentinian forward Lautaro Martinez (L) celebrates scoring his team's first goal during the Italian Cup (Coppa Italia) final football match between Fiorentina and Inter Milan at the Stadio Olimpico in Rome, on May 24, 2023. (Photo by Isabel

Credit imagine: Getty Images

Partida disputată pe Stadio Olimpico a fost începută perfect de Fiorentina, care a deschis scorul în minutul al treilea prin Nicolas Gonzalez, din pasa lui Jonathan Ikone. Cele două echipe au început să atace reciproc, iar la 15 minute distanță de primul gol Gonzalez a fost la un pas să facă dubla, însă mingea trimisă de el s-a dus peste bara transversală.
Inter a replicat prin Edin Dezeko, care a trimis la rândul său peste poartă, iar câteva momente mai târziu Inter a reușit egalarea după 29 de minute de joc. Lautaro Martinez l-a învins pe Terracciano din pasa lui Brozovic. După nici zece minute, milanezii au întors soarta partidei și au marcat pentru 2-1 prin același Lautaro Martinez, care a profitat de o centrare foarte bună a lui Barella și a șutat drept în partea de sus a plasei.
Scorul la pauză a rămas astfel 2-1 pentru Inter, care a intrat la cabine cu un avantaj moral în urma revenirii din a doua jumătate a primei reprize.
Citește și:

Inter a cucerit cea de-a noua Cupă din istorie

După revenirea de la vestiare, Fiorentina a părut echipa montată să revină în joc, însă toscanii nu și-au creat șanse mari de a marca în prima parte a reprizei secunde. Omul care a deschis scorul în minutul al treilea, Nicolas Gonzalez, a fost același care putea să o readucă pe gruparea lui Vincenzo Italiano în joc, însă lovitura sa a fost apărată incredibil de Samir Handanovic.
Cristiano Biraghi a amenințat și el poarta milanezilor cu un șut aproape de bara transversală, iar la rândul lor jucătorii lui Inzaghi au replicat prin Robin Gosens. Trupa "viola" a crezut că a dat lovitura în minutul 79 prin Arthur Cabral, însă golul brazilianului a fost anulat pe motiv de offside. Jovic a încercat și el să îl învingă pe Handanovic cu zece minute înainte de final, însă portarul sloven s-a impus din nou.
Partida a fost lipsită de faze importante pe final de meci, astfel că scorul final dintre Inter și Fiorentina a rămas 2-1 pentru gruparea de pe Giuseppe Meazza.
Inter a cucerit astfel cea de-a noua Cupă a Italiei din istorie și în același timp cea de-a doua consecutivă, sub comanda lui Simone Inzaghi. Nerazzurri mai pot cuceri încă un trofeu, când vor juca pentru Liga Campionilor pe 10 iunie, în fața celor de la Manchester City în finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo