Cosmin Contra s-a despărțit de Dinamo în luna noiembrie a anului trecut, dar tehnicianul de 45 de ani ar putea avea șansa carierei. Potrivit publicației Sky Sports, românul este unul dintre candidații pentru ocuparea postului de antrenor la Sheffield Wednesday, penultima clasată în Championship (liga secundă din Anglia).
Conform sursei citate, Dejphon Chansiri, proprietarul tailandez al echipei britanice, este în căutarea unui antrenor, iar Cosmin Contra i-a fost propus de unul dintre consilierii săi, ibericul Erik Alonso. Totuși, prea engleză a relatat că relațiile dintre patron și consilier nu mai sunt atât de bune, ceea ce ar fi un impediment serios pentru Contra ca să fie numit.
Romanian Liga I
CFR Cluj i-a găsit înlocuitor lui Dan Petrescu! Cele două nume de pe lista conducerii din Gruia
17/09/2022 LA 19:07
Dacă va ajunge în cele din urmă pe banca lui Sheffield Wednesday, Contra va semna un contract doar până în vară având ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare, caz în care înțelegerea ar putea fi prelungită.

Cosmin contra este pe lista lui Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday este condusă momentan de interimarul Neil Thompson, iar echipa a avut rezultate foarte bune în mandatul său (4 victorii și o înfrângere în Championship), și tocmai de aceea proprietarul nu s-a grăbit să numească un nou manager.
Pe lângă Contra, pe lista celor de la Wednesday mai sunt Henk ten Cate (fost antrenor secund la Barcelona și Chelsea), Pep Clotet (fost antrenor la Birmingham City), Vladimir Ivic (demis recent de Watford) și Paul Cook (fost antrenor la Wigan).
Sheffield Wednesday este o echipă de tradiție din Anglia, înființată în 1867, fiind a 3-a cea mai veche echipă din Albion. Wednesday este cvadruplă campioană a Angliei (ultimul titlu în 1930) și de 3 ori câștigătoare a Cupei Angliei (ultima dată în 1935). Ultimul trofeu important cucerit de cei porecliți "bufnițele" a fost Cupa Ligii Angliei în 1991, după o victorie contra lui Manchester United cu 1-0.
În 2000, Wednesday a retrogradat din Premier League și de atunci s-a zbătut în ligile inferioare, ajungând chiar în League One (liga a 3-a) la un moment dat.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg
Romanian Liga I
Balint, OUT de la Craiova înainte de returul cu Zorya! 2 nume mari pe lista posibililor înlocuitori
08/08/2022 LA 14:15
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra înlocuit cu Nuno Espirito Santo, la Al Ittihad
05/07/2022 LA 05:32