Victoria echipei lui Olăroiu a fost adusă de reușitele celor mai importanți doi jucători: italianul Eder și brazilianul Alex Teixeira. Pentru Guangzhou Evergrande a redus din diferență Wei Shiao, dar campioana din sezonul trecut nu a putut face mai mult, iar Jiangsu Suning câștigă astfel primul titlu din istorie.
LIVETEXT
Min.90: Arbitrul arată 7 minute de prelungire.
Cupa Mondială FIFA
Neymar, în istoria naționalei Braziliei după golul marcat în sferturi la Cupa Mondială
ACUM 7 MINUTE
Min.85: Teixeira cade în careu după un duel cu un fundaș advers, dar arbitrul nu dictează nimic. Banca celor de la Jiangsu protestează vehement, în frunte cu Olăroiu.
Min.77: Guangzhou riscă din ce în ce mai mult, dar echipa lui Olăroiu ratează multe șanse de a mușca pe contraatac.
Min.73: Eder are șansa să facă dubla, dar de această dată șutul său din lovitură liberă trece mult peste poartă.
Min.66: Nou intratul Luo Jing (Jiangsu) are o bună ocazie de a face 3-1, dar șutul său trece puțin pe lângă poartă.
Min.61: Goool Guangzhou Evergrande! Echipa lui Cannavaro reduce din diferență prin Wei Shihao, care deviază cu capul în poartă o centrare de pe partea stângă a atacaului.
Min.55: Teixeira are șansa de a face 3-0, dar șutul său de la marginea careului trece peste poartă. Jiangsu controlează jocul cu maturitate.
Min.48: Gooool Jiangsu! Alex Teixeira dublează avantajul celor de la Jiangsu cu un șut superb de la marginea careului.
Min.46: A început repriza secundă.
Pauză
Min.45+3: Goooooool Jiangsu!! Eder execută puternic lovitura liberă, iar șutul său deviat ajunge în plasă. Stadionul a erupt la golul italianului de origine braziliană. Echipa lui Olăroiu preia conducerea.
Min.45. Arbitrul consultă arbitrajul video și își schimbă decizia, considerând că faultul s-a produs în afara careului! Chao He este eliminat și părăsește terenul în lacrimi!
Min.43: Penalty pentru Jiangsu! Alex Teixeira a făcut o cursă superbă de 60 de metri și a scăpat singur cu portarul advers, fiind faultat din spate.
Min.40: Jiangsu se apără în continuare impecabil, dar contează prea puțin în atac.
Min.33: Eder are o șansă bună de a deschide scorul pentru formația lui Olăroiu, dar șutul acestuia din interiorul careului este moale și este reținut cu ușurință de portarul advers.
Min 24: Talisca vede și el cartonașul galben, în urma unui atac periculos asupra unui fundaș de la Jiangsu.
Min.21: Xiang Ji (Jiangsu Suning) vede primul cartonaș galben al întâlnirii după o intrare dură asupra lui Talisca.
Min.15: Cele 2 echipe încă se tatonează. Miza partidei își spune cuvântul și niciuna dintre formații nu riscă prea mult.
Min.6: Echipa lui Olăroiu preferă să se apere exact și încearcă să se bazeze mai mult pe contraatac. Deocamdată nu au apărut ocazii mari de a marca.
Min.1: A început returul finalei din Superliga Chineză. Partida se desfășoară cu fani în tribune, iar atmosfera este una electrizantă.
PREWIEW
Cosmin Olăroiu întâlnește în marea finală a SuperLigii Chinei pe Guangzhou Evergrande, campioana din sezonul anterior și echipa pregătită de legendarul Fabio Cannavaro.
Pe 8 noiembrie s-a jucat meciul tur al finalei iar misiunea echipei pregătită de Olăroiu a fost una extrem de grea, având în vedere că Guangzhou a ieșit campioană în opt din ultimele nouă ediții. Cele două formații au încheiat primul meci la egalitate scor 0-0.
Din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul din China a avut parte de un nou format, cu două conferințe. După sezonul regulat a urmat un play-off sub forma unor faze eliminatorii. Jiangsu a eliminat pe Chongqinq Lifan (1-1, 1-0) și pe Shanghai SIPG (1-1, 2-1). De cealaltă parte, Guangzhou a trecut de Hebei (3-1, 5-0) și Beijing Guoan (0-0, 3-1).
Aceasta este a treia stagiune pentru Olăroiu în China însă este pentru prima oară când românul are șanse reale la titlu. În sezoanele precedente echipa lui Olăroiu a încheiat pe locul cinci, respectiv patru.

CANNAVARO ȘI OLĂROIU, VECHI CUNOȘTINȚE

Fabio Cannavaro a fost ajutat la începutul carierei de Cosmin Olăroiu. Românul l-a luat sub aripa sa la Al-Ahli Dubai unde italianul a fost secundul său. Apoi Cannavaro l-a înlocuit pe marele Marcelo Lippi ca principal la Guangzhou.
Guangzhou a dominat partida și a fost formația cu ocaziile mai mari, însă echipa lui Cannavaro nu a reușit să marcheze. Returul se va juca pe 12 noiembrie. De menționat că toate meciurile turneului final s-au jucat la Suning din cauza pandemiei, astfel că nu există concret un avantaj pentru formația ”gazdă”.
Cupa Mondială FIFA
Neymar a plâns ca un copil după eliminarea Braziliei de la Mondial! Imaginile cu suferința starului
ACUM 19 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Anglia nu s-a pregătit în mod special pentru Mbappe! Ce a spus Southgate înaintea meciului cu Franța
ACUM 31 MINUTE