Cosmin Olăroiu nu mai este antrenorul lui Jiangsu.Tehnicianul român s-a despărțit de campioana en-titre din China după mai multe discuții în contradictoriu cu conducătorii clubului.

Cosmin Olăroiu s-a despărțit de Jiangsu: "Nu am vrut să se ajungă aici!"

"Oli" și oficialii lui Jiangsu nu s-au înțeles din punct de vedere al transferurilor realizate în ultima perioadă. Clubul chinez a renunțat la mai mulți jucători de bază, lucru care l-a nemulțumit teribil pe antrenorul român:
Romanian Liga I
Patronul Craiovei a aflat din presă de demisia lui Rădoi! Marea dezamăgire a lui Rotaru
ACUM 5 ORE
"Îmi pare foarte rău pentru suporteri şi pentru grupul de jucători de care sunt foarte ataşat. Noi, staff-ul, nu am vrut să se ajungă la această despărţire de Jiangsu şi cred că meritam mai mult respect pentru contribuţia pe care am avut-o la realizarea acestor performanţe cu echipa", a transmis Cosmin Olăroiu, pentru Telekom Sport.

Cosmin Olăroiu a scris istorie la Jiangsu

Cosmin Olăroiu a condus-o anul trecut pe Jiangsu spre primul titlu din istorie în China, dar ulterior relațiile românului cu conducerea clubului s-au răcit. Bugetul clubului a fost redus semnificativ și se pare că există și foarte multe restanțe financiare, chiar Olăroiu nefiind plătit de câteva luni.
În final, se pare că incertitudinea și managementul clubului l-au determinat pe Olăroiu să pună capăt aventurii din China.
Olăroiu a preluat-o pe Jiangsu în martie 2018, după plecarea lui Fabio Capello. Românul a bifat performanțe istorice, reușind să aducă în palmaresul lui Jiangsu primul titlu de campioană a Chinei, la finalul sezonului trecut.
Contractul lui "Oli" expira în decembrie 2021.
De-a lungul carierei, Olăroiu a devenit campion în 4 țări diferite: România, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și China. Per total, antrenorul român a cucerit 17 trofee.

Cea mai mare bogăție a lui Cosmin Olăroiu: "Asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om!"

Într-un interviu oferit recent pentru gsp.ro, Olăroiu a recunoscut că a câștigat sume uriașe în străinătate, dar a dezvăluit apoi că nu banii reprezintă cea mai mare bogăție pe care a atins-o în anii petrecuți departe de casă:
"Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar am capătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni. Asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție.
Am avut șansa să merg prima dată la o echipă de top, chiar dacă nu era la cel mai bun moment. Era o echipă de tradiție. Din nefericire, te realizezi mai bine afară decât aici. Nu vorbim aici doar de antrenori. Vorbim de doctori, de ingineri, despre tot ce înseamnă români.
Ăsta e un aspect. Al doilea e că acolo există și apreciere pentru ceea ce faci. Din păcate, aici nu mai există așa ceva... Noi ne dorim ca lucrurile să fie așa cum sunt la televizor sau pe internet. Însă realitatea nu este cum vrem noi să fie... e alta", a spus Cosmin Olăroiu, pentru gsp.ro.
Per total, românul a adunat o avere estimată la 46 milioane de euro de-a lungul carierei de antrenor.
Romanian Liga I
CFR Cluj are un nou obiectiv după calificarea în sferturile Cupei României! Anunțul lui Dan Petrescu
ACUM 6 ORE
Cupa Mondială FIFA
Federația germană i-a decis viitorul lui Hansi Flick după eliminarea prematură de la Cupa Mondială
ACUM 6 ORE