Violențele pe stadioanle din Franța au depășit orice limită în acest sezon. Mai multe partidei din Ligue 1 au fost întrerupte din cauza suporterilor, dar nici în Cupa FRanței incidentele nu au lipsit.
Partida din 32-imile de finală dintre FC Paris și Olympique Lyon, disputată în capitala din Hexagon pe data de 17 decembrie, a fost oprită la pauză pentru că fanii oaspeților i-au atacat pe cei parizieni și a ieșit un haos de nedescris.
Cele dăouă cluburi au primit astăzi nota de plată, care este una scumpă. Ambele formații au fost excluse din Cupa Franței pentru acest sezon. Mai mult, Lyon riscă să fie suspendată și pentru ediția viitoare a celei de-a doua competiții din fotbalul francez.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Marea câștigătoare în urma acestei hotărâri este Nice, care trebuia să joace cu învingătoarea dintre FC Paris și Lyon în 16-imi. Ca atare, echipa lui Christophe Galtier este calificată automat în optimile Cupei Franței.
Măsurile radicale nu s-au rezumat însă la aceste excuderi. Conform Le Parisien, Lyon a fost amendată cu 52.000 de €, iar fanii echipei nu vor avea dreptul să-și susțină favoriții la meciurile din deplasare pentru tot restul sezonului din Ligue 1.
Divizionara secundă, FC Paris, a primit o amendă de 10.000 de € și va juca departe de casă, cu porțile închise, următoarele 5 meciuri de acasă din Ligue 2, fiind obligată să-și găsească un alt stadion. Cluburile pot face apel la aceste decizii, dar vor avea șanse mici de izbândă deoarece șefii fotbalului din Hexagon au anunțat că își propun să oprească cu orice preț acest fenomen, care a devenit tot mai periculos în ultima vreme.
Citește și:

Guvernul Franței s-a implicat în situația delicată din fotbal

Meciurile de fotbal din ligile profesioniste ale Franţei vor fi ''sistematic şi definitiv întrerupte'' când un jucător sau un arbitru va fi rănit de un proiectil aruncat din tribune, a anunţat guvernul francez în urmă cu câteva săptămâni, la finalul unei reuniuni cu reprezentanţii fotbalului naţional.
În cazul unui incident pe stadion, o celulă de criză, care nu îi va include pe preşedinţii cluburilor implicate, va trebui să se pronunţe în maximum 30 de minute asupra sorţii partidei, s-a arătat în comunicatul semnat de ministrul de Interne Gerald Darmanin, ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, şi ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.
Reacţia guvernului francez a fost provocată de incidentul petrecut pe 21 noiembrie la Lyon, când meciul dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille a fost întrerupt în minutul 5, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.
Guvernul francez a anunţat deja că vânzarea şi deţinerea de sticle de plastic vor fi interzise în stadioanele de fotbal până cel târziu la 1 iulie 2022.
Ligue 1
PSG, neînvinsă în Ligue 1 de 11 etape! Mbappe a ratat șansa de a aduce victoria la Lyon
09/01/2022 LA 21:42
Ligue 1
Lionel Messi ratează duelul cu Olympique Lyon! De ce nu a fost inclus în lotul lui PSG
08/01/2022 LA 15:28