Talpan şi preşedintele AMFB, Marian Lumânare, s-au contrat în ultimele zile pe seama continuării campionatului în Liga a 4-a. Juristul consideră că "roş-albaştrii" ar trebui declaraţi câştigătorii seriei, urmând a fi programaţi de FRF direct la baraj. Lumânare n-a stat prea mult pe gânduri și a trimis pe adresa clubului CSA Steaua o înștiințare oficială, care ar putea duce chiar la excluderea echipei din campionat.
În această dimineață, președintele CSA Steaua, Mădălin Hîncu, a dezvăluit pentru DigiSport că nici măcar nu ia în calcul varianta exremă propusă de AMFB și așteaptă în continuare ca "roș-albaștrii" să fie promovați în Liga a 3-a:
Din punctul nostru de vedere, am întocmit o solicitare către AMFB prin care le cerem să încheie Liga a IV-a și să ne declare câștigători. Le-am solicitat în scris. Domnul Marian Lumânare ne-a spus că nu s-a luat încă o decizie. Apoi, domnul Lumânare ne-a solicitat să-i spunem dacă punctul de vedere transmis de domnul Talpan este punctul de vedere al Stelei. I-am răspuns că punctul nostru de vedere a fost transmis deja. Noi așteptăm! Sperăm ca decizia să fie luată în contextul pandemiei, să fim declarați câștigători și să promovăm. | Mădălin Hîncu
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 5 ORE

CSA Steaua riscă excluderea din Liga a 4-a

Asociația Municipală de Fotbal București a emis o înştiinţare către Clubul Sportiv al Armatei Steaua, din care reiese că formaţia roş-albastră riscă enorm din cauza spuselor juristului. Se poate ajunge inclusiv la excluderea clubului din competiţie pentru o perioadă de doi ani.
"Vă aducem la cunoştinţă că, potrivit art.9, alin. 1.1. din Regulamentul disciplinar cluburile sunt responsabile pentru conduita jucătorilor, oficialilor, membrilor, suporterilor şi a oricăror alte persoane care le reprezintă sau a căror apartenenţă la acestea este de notorietate. Iar, potrivit art 52, alin 7 din Regulamentul Disciplinar, cluburile ai căror jucători, antrenori sau oficiali afectează, în orice fel, imaginea unei competiţii, prin săvârşirea unor fapte de natură să ducă la discreditarea acesteia, se sancţionează cu excluderea din competiţiile în curs/sau viitoare, de la una la două ediţii competiţionale", se arată în comunicatul AMFB.

CSA Steaua vrea să scape de baraj

Steaua este lider detaşat în Liga a 4-a, cu 18 victorii din 18 meciuri şi, mai mult ca sigur în acest an nu va avea probleme să ajungă în play-off. În aceste condiţii, Talpan nu vede de ce s-ar mai ţine acesta, în condiţiile în care pandemia de coronavirus poate crea atât de mari probleme. Totuşi, ce omite juristul CSA este că în alte serii situaţia nu e atât de clară, iar o hotărâre de acest gen ar nedreptăţi multe formaţii care speră la baraj.
În ultimii doi ani, Steaua a ratat de fiecare dată barajul, terminând pe doi play-off-ul. În 2018, militarii au fost depăşiţi de Rapid, iar anul trecut, Carmen a fost cea care a oprit visul de promovare în Liga a 3-a.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 9 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 10 ORE