Cazul Brazilia – Argentina, după evenimentele de aseară de la Sao Paulo, ține capul de afiș în mass-media internațională. Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia, cei patru jucători legitimați la cluburile din Anglia, au fost în atenția autorităților braziliene, fiind acuzați că ar fi încălcat protocolul medical impus de pandemia de coronavirus.
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213921.jpg
Pe de altă parte, argentinienii le-au reproșat brazilienilor că nu au venit să ia măsuri înainte de startul partidei, în condițiile în care delegația se află în Brazilia de 3 zile. Potrivit Federației Argentiniene de Fotbal, cele 10 țări din CONMEBOL au încheiat un acord prin care fotbaliștii au voie să circule în cadrul bulei sanitare, putând astfel să participe la partidele din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM O ORĂ

Va fi sprijinită Argentina pentru că un factor extern al echipei gazde a oprit meciul?

Cert este că meciul nu a mai avut loc, iar acum singur că a apărut întrebarea. Cui ar trebui să acorde cele trei puncte? Va fi sprijinită Argentina pentru că un factor extern al echipei gazde a oprit meciul?
"În America de Sud se poate întâmpla orice, așa cum s-a văzut duminica aceasta în clasicul dintre Brazilia și Argentina. Din acest motiv, pare dificil să ne aventurăm în privința soluției la grotescul care a avut loc în Brazilia - Argentina. Desigur, pare aproape evident că rezultatul final al acestui meci nu va fi rezolvat pe teren, din păcate", susține Marca.
Decizia finală va fi adoptată de FIFA, având în vedere că evenimentul a avut loc în cadrul calificărilor pentru Cupa Mondială din 2022, eveniment care aparține forului mondial de fotbal. Conmebol (forul sud-american) nu are nici voce, nici vot, în afară de furnizarea de rapoarte juridice și de arbitraj cu privire la cele întâmplate. "Arbitrul și comisarul de meci vor prezenta un raport Comitetului Disciplinar FIFA, care va stabili pașii care trebuie urmați. Aceste proceduri respectă strict reglementările actuale", a fost reacția forului din America de Sud.
https://i.eurosport.com/2021/09/05/3213966.jpg
Poziția FIFA în acest caz a sunat ceva de genul: "Orice decizie vom lua, va fi criticată. În acest moment, este aproape exclus ca meciul să se joace, nu există date în calendar. În aceste cazuri, reglementările FIFA spun: În cazul în care un meci nu este jucat sau este suspendat definitiv din cauza forței majore, FIFA poate dispune repetarea acestuia".
Tot sursa citată se întreabă dacă presupusul protocol de sănătate brazilian este "forță majoră" sau nu. De aici, FIFA poate cere rejucarea sau va acorda Argentinei meci câștigat. De remarcat faptul că Conmebol și FIFA i-au sprijinit pe argentinieni în orele anterioare eventualei deportări a celor patru jucători. Cele două foruri au considerat că bula care protejează toate echipele naționale a fost un motiv suficient pentru ca Argentina să nu-și trimită jucătorii acasă. Prin regulament, Argentina a acționat corect și de aceea jocul a fost început, a susținut Conmebol.

Ce susțin forurile din Argentina și Brazilia

Acum, Federația din Argentina este convinsă că FIFA îi va acorda toate cele trei puncte. Echipa s-a retras când arbitrul a suspendat meciul. Iar motivul a fost extern, deloc imputabil echipei naționale.
Federația din Brazilia a regretat ceea ce s-a întâmplat și a susținut că în niciun moment președintele său în exercițiu, Ednaldo Rodrigues, sau cineva din personalul său, au decis pentru a opri meciul. Forul a subliniat că nu a fost o decizie sportivă și speră că nu va exista o sancțiune sportivă împotriva echipei sale naționale.
Așadar, FIFA are pe masă unul dintre cele mai complicate cazuri din istorie!
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 5 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 6 ORE