Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la Cupa Mondială

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/12/2022 la 10:20 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Lionel Messi și Kylian Mbappe sunt cei doi jucători care au arătat cel mai bine până acum în Qatar și ambii au șanse mari de a fi desemnați "jucătorul turneului". Rio Ferdinand i-a urmărit pe cei doi și crede că francezul are un plus față de argentinian.

Poland's midfielder #19 Sebastian Szymanski (L) fights for the ball with France's forward #10 Kylian Mbappe during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between France and Poland at the Al-Thumama Stadium in Doha on December 4, 2022.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Kylian Mbappe și Lionel Messi sunt doi dintre cei mai remarcați jucători ai Campionatului Mondial din Qatar. Ambii au făcut niște meciuri extraordinare în optimi, contribuind din plin la calificarea Franței, respectiv Argentinei. Leo a marcat o dată în partida cu Australia, dar a creat multe alte șanse pentru colegii săi, în timp ce Mbappe a dat o dublă cu Polonia, ambele goluri fiind marcate cu niște execuții superbe.
Rio Ferdinand a analizat evoluțiile celor doi coloși ai fotbalului mondial și, chiar dacă Messi l-a impresionat inițial după prestația de excepție cu Australia, fostul fundaș crede că Mbappe este mult mai decisiv prin ruperile de ritm și ușurința cu care își depășește adversarii.
"Am vorbit despre Messi după meciul cu Australia și mi s-a părut că a arătat cel mai bine până acum. Dar Mbappe a avut o performanță incredibilă cu Polonia, a fost devastator în toate zonele terenului. Îți dă impresia că se joacă atunci când își înfruntă adversarii.
E atât de bun, atât de rapid și are acea rupere de ritm. Te face să te aștepți să depășească pe oricine pe teren. Nu îl poate opri nimeni, iar asta vine din încrederea pe care o are. Face ca totul să fie imposibil pentru fundași. Ador să fiu pe stadion și să urmăresc asemenea jucători și ceea ce pot face ei", a spus Rio Ferdinand, potrivit Daily Mail.
Citește și:

Mauricio Pochettino crede că Franța mai are lucruri de îmbunătățit pentru a câștiga Cupa Mondială

Antrenroul argentinian a analizat echipa Franței și crede că Didier Deschamps mai are de muncă pentru a apăra titlul mondial obținut în Rusia 2018. Fostul tehnician de la PSG l-a lăudat de asemenea pe Mbappe, însă a văzut multe lacune în jocul naționalei în optimi și crede că pentru câștigarea trofeuui e nevoie de unele ajustări.
"Cred că ar trebui să analizăm puțin. Franța are nevoie de multe îmbunătățiri. Trebuie să treacă la următorul nivel, să-și dezvolte calitățile. Dacă vor să fie niște candidați reali la titlu trebuie să joace ca o echipă. Astăzi (n.r. cu Polonia), au fost puși prea mult în situații dificile.
Mbappe este imposibil de oprit. Calitatea, capacitatea de a lovi mingea și tehnica sunt atât de bune. Este ca un coșmar pentru jucătorii din defensiva adversă pentru că e imposibil să îi iei mingea", a declarat Mauricio Pochettino, conform aceleiași surse.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo