Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Recordul incredibil al lui Mbappe! Nimeni nu a mai reuşit aşa ceva în istoria fotbalului

Cristian Mihală

Actualizat 05/12/2022 la 08:05 GMT+2

Kylian Mbappe a reuşit o dublă şi un assist în duelul cu Polonia din optimile de finală ale Campionatului Mondial. Vârful francez a setat o bornă greu de atins de cineva, în viitor.

Kylian Mbappe of France celebrates after scoring the team's third goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between France and Poland at Al Thumama Stadium on December 04, 2022 in Doha, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Selecţionata Franţei, campioana mondială en titre, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Poloniei cu scorul de 3-1 (1-0), duminică, pe Al Thumama Stadium din Doha.
A fost meciul lui Mbappe, care a ajuns la 5 goluri în 4 partide la actualul turneu final. El mai marcase de 4 ori şi în urmă cu 4 ani, astfel că i-a devansat deja pe fotbalişti precum Diego Maradona, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Rivaldo, Ronaldo, Kempes, Roberto Baggio, Paolo Rossi, David Villa sau Eusebio în topul celor mai multe reuşite la Mondiale. Are acelaşi număr de goluri cu Messi, dar are cu 3 turnee finale mai puţin disputate.

Franţa - Polonia 3-1 | Meciul bornelor impresionante

Kylian Mbappe a ajuns deja, la 23 de ani, la 9 goluri marcate la Campionatul Mondial, după ce şi în 2018, când Franţa a câştigat trofeul, a fost instrumental pentru "cocoşi". Niciodată în istorie un jucător nu a ajuns la atâtea reuşite înainte de a împlini 24 de ani.
Cifrele lui Mbappe cu Polonia
Franţa va juca pentru a treia oară consecutiv în sferturile Mondialului, după ce a atins această fază şi în Brazilia 2014, şi în Rusia 2018. E prima oară când reprezentativa Hexagonului ajunge pentru 3 ori la rând între cele mai bune 8 din lume la CM.
Meciul cu Polonia a fost special şi pentru Giroud, nu doar pentru Mbappe. Vârful lui Milan a marcat al 52-lea gol pentru naţională, depăşind recordul lui Thierry Henry şi devenind golgheterul all-time al "cocoşilor".
A fost o partidă cu o încărcătură aparte şi pentru Hugo Lloris, care a devenit cel mai selecţionat jucător din istoria Franţei (142 de meciuri), egalând recordul lui Lilian Thuram. El a ajuns la 17 meciuri la Mondial, egalând alte două borne istorice, deţinute de Thierry Henry şi Fabien Barthez.
În sferturile de finală ale competiţiei din Qatar, Franţa va întâlni învingătoarea din duelul Anglia - Senegal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo