Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia, a patra echipă calificată în sferturi la Mondial. Duel cu campioana en-titre pentru un loc în semifinală

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/12/2022 la 22:54 GMT+2

Anglia a câștigat categoric, scor 3-0, confruntarea cu Senegal, meci din optimile Cupei Mondiale din Qatar. În urma acestui rezultat, englezii au avansat în sferturi, acolo unde Franța, deja calificată, își aștepta viitoarea adversară. Olanda - Argentina și Franța - Anglia sunt sferturile de finală stabilite până acum.

Jordan Henderson of England celebrates after scoring the team's first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between England and Senegal at Al Bayt Stadium on December 04, 2022 in Al Khor, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Al doilea duel al zilei din optimile Cupei Mondiale din Qatar le-a adus față în față pe Anglia și Senegal, câștigătoarea întâlnirii urmând să se întâlnească cu campioana en-titre Franța în sferturi, echipă deja calificată după victoria cu 3-1 în fața Poloniei.
Confruntrea de pe stadionul Al Bayt a elucidat așadar cea de-a patra necunoscută din sfreturile competiției, Anglia urmând a se alătura pe tabloul primelor 8 echipe Olandei, Argentinei și Franței, formații deja calificate în faza următoare.
Prima ocazie le-a aparținut englezilor, după 12 minute de la primul fluier. Kane a centrat pentru Saka, care nu a fost însă la întâlnirea cu balonul, ratând ocazia de a deschide scorul partidei.
La poarta cealaltă, Senegal a fost aproape să dea lovitura. Boulaye Dia a reluat balonul din centrul careului și, blocat inițial de un fundaș advers, a reușit să trimită mingea înspre Ismaila Sarr, care, din apropiere, a reluat peste poartă. Senegalezii au cerut lovitură de pedeapsă la capătul acestei faze, pentru un presupus henț, însă faza a fost verificată în VAR, arbitrul neîntorcând decizia inițială.
Tot Senegal a fost echipa care a avut ocazia să deschidă tabela în Qatar la duelul cu Anglia. Ismaila Sarr l-a găsit în careu pe Boulaye Dia, care a încercat să puncteze la colțul scurt, dar portarul Pickford s-a opus reușitei.
În minutul 39, a venit și cel dintâi gol al meciului dintre Anglia și Senegal, englezii fiind autori. Jordan Henderson a deschis tabela cu un șut din centrul careului, după o pasă ideală primită de la Jude Bellingham.
Jordan Henderson (32 de ani, 170 de zile) este al doilea cel mai vârstnic marcator din istoria participărilor Angliei la Cupa Mondială, după Tom Finney (36 de ani, 64 de zile).
Pasatorul Jude Bellingham (19 ani, 158 de zile) este al doilea cel mai tânăr jucător care debutează într-un meci din faza eliminatorie a Cupei Mondiale pentru Anglia, după Michael Owen (18 ani, 198 de zile) împotriva Argentinei, în 1998.
Până la intrarea la vestiare, Anglia a mai punctat o dată. În urma unui contraatac Foden i-a pasat lui Kane, care, rămas singur cu portarul, a reușit cel dintâi gol al său la actuala ediție a Campionatului Mondial, stabilind și scorul pauzei: 2-0 pentru echipa sa.
CITEȘTE ȘI:

Anglia, a patra echipă calificată în sferturi. Franța, următoarea adversară

Anglia, cu două goluri avans după prima repriză, a continuat asediul și în mitanul secund, cu gândul tot mai mult la sfertul de finală cu Franța.
Harry Kane și-a încercat șutul de la mare distanță, dar Mendy a înlăturat pericolul după ce a respins în doi timpi.
Minutul următor, englezii au făcut 3-0. Bukayo Saka, servit perfect de Phil Foden, a lobat mingea peste portarul senegalez, pe care l-a învins, stabilind în mare măsura soarta partidei cu mai bine de jumătate de oră înainte de ultimul fluier.
S-a terminat 3-0 pentru selecționata Angliei, care avansează în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, acolo unde se va duela cu Franța. Meciul este programat sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 21:00.
Până acum s-a mai stabilit și un alt sfert de finală, confruntarea dintre Olanda și Argentina, meci care va avea loc cu o zi înainte, pe 9 decembrie, tot de la ora 21:00.

Anglia - Senegal 3-0 l Echipele de start

  • Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice – Henderson, Bellingham – Saka, Kane (cpt), Foden. Rezerve: Ramsdale, Pope – Alexander-Arnold, Coady, Dier, Gallagher, Grealish, Maddison, Mount, Phillips, Rashford, Trippier, Wilson. Selecționer: Gareth Southgate
  • Senegal: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly (cpt), Diallo, Jakobs – I. Sarr, N. Mendy, Ciss, Diatta – Ndiaye – Dia. Rezerve: Gomis, S. Dieng – Ballo-Toure, Cisse, Diedhiou, B. Dieng, P. Gueye, Jackson, Loum, Mendy, Name, N’Diaye, P. Sarr. Selecționer: Aliou Cisse

PROGRAMUL CELORLALTE MECIURI DIN OPTIMILE CUPEI MONDIALE

Luni, 5 decembrie:
  • Japonia - Croația, ora 17:00
  • Brazilia - Coreea de Sud, ora 21:00
Marți, 6 decembrie:
  • Maroc - Spania, ora 17:00
  • Portugalia - Elveția, ora 21:00
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo