Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arbitrul de la Olanda - Argentina i-a dat lui Messi "cel mai nemeritat cartonaș galben din istorie"

Cristian Mihală

Actualizat 09/12/2022 la 12:43 GMT+2

Arbitrul Mateu Lahoz și Lionel Messi sunt din nou față în față, arbitrul iberic urmând a conduce la centru disputa Olanda - Argentina. Spaniolul i-a acordat decarului sud-american "cel mai nemeritat cartonaș galben din istorie".

Mateu Lahoz con Messi y Piqué

Credit imagine: EFE

Arbitrul spaniol Antonio Miguel Mateu Lahoz a fost delegat să conducă meciul dintre echipele Olandei şi Argentinei, care va avea loc azi, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, de la ora 21:00, pe Stadionul Lusail din Al Daayen.
Messi și Lahoz sunt cunoștințe vechi, notează Marca, jurnaliștii spanioli amintindu-și de "prostia" făcută de central la un meci al Barcelonei, în noiembrie 2020. Maradona tocmai încetase din viață, iar Lionel, după un gol marcat pentru gruparea blaugrana, și-a dat jos tricoul pentru a arăta lumii un tricou cu numărul "10" în memoria lui Diego. Era vorba despre un tricou purtat de "El Pibe D'Oro" în 1993-1994, când evolua pentru Newell's Old Boys.
Lahoz nu a ținut cont de omagiul adus și de circumstanțe și a aplicat la sânge regulamentul, avertizându-l pe Leo cu galben. "A fost cel mai nemeritat cartonaș din istorie", scriau la momentul respectiv jurnaliștii iberici.

Lahoz i-a anulat lui Messi un gol în 2014, dar cei doi au o relație bună

Între central și Messi a mai avut loc un episod controversat în 2014, când acestuia i-a fost anulat un gol care ulterior s-a dovedit a fi valabil. De la margine s-a ridicat fanionul pentru un offside, dar reluările au arătat că asistentul s-a înșelat. Cu acea reușită, Barcelona probabil ar fi fost mare favorită la titlu, campionatul fiind cucerit în acel sezon de Atletico Madrid. Cum nu exista încă VAR, decizia tușierului a fost confirmată de Lahoz, care a anulat golul marcat de Leo.
În ciuda acestor episoade, Marca susține că Lahoz și Messi au o relație foarte bună, centralul conducând nenumărate partide ale Barcelonei, de-a lungul timpului. Și, în general, s-a achitat cu brio de sarcini, atrăgând respectul sud-americanului.
Altfel, de menționat că arbitrii asistenţi pentru partida de diseară au fost nominalizaţi conaţionalii săi Pau Cebrian Devis şi Roberto Diaz Perez Del Palomar, iar al patrulea oficial va fi sud-africanul Victor Gomes.
Arbitru video a fost delegat un alt spaniol, Alejandro Hernandez Hernandez, iar arbitri asistenţi video vor fi canadianul Drew Fischer, italianul Alessandro Giallantini şi chilianul Julio Bascunan.
Mateu Lahoz a mai arbitrat două meciuri la CM 2022, Qatar - Senegal (1-3) şi Iran - SUA (0-1).
Celălalt sfert de finală de vineri, care va opune echipele Croaţiei şi Braziliei (Education City Stadium - Doha, 17:00), va fi arbitrat de englezul Michael Oliver, arbitri asistenţi vor fi conaţionalii Stuart Burt şi Gary Beswick, al patrulea oficial fiind delegat algerianul Mustapha Ghorbal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo