Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și revelația avută: "Atunci am înțeles că era scris că Argentina va deveni campioană mondială"

Cristian Mihală

Publicat 04/11/2023 la 16:41 GMT+2

"Am fi meritat să fim campioni în timpul regulamentar", a declarat, pentru France Football, atacantul argentinian Lionel Messi, care regretă că finala Cupei Mondiale 2022, împotriva Franţei, a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare.

LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Lionel Messi of Argentina celebrates with the World Cup Trophy during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar. (Photo by Marc Atk

Credit imagine: Eurosport

"Noi am evoluat aproape optzeci de minute la un nivel extraordinar. Am dominat clar Franţa. Am ţinut mingea şi am jucat exact cum ne-am dorit", a spus Messi. "Dar ei revin la 1-2 (minutul 80 -n. r.), apoi egalează imediat la o fază rapidă (minutul 81 - n. r.). Păcat, chiar dacă până la urmă am fost încoronaţi campioni mondiali, am fi meritat să fim la finalul timpului regulamentar", a continuat el.
Messi a fost "convins" că Argentina va câştiga, însă a recunoscut că dubla egalare a lui Kylian Mbappe, chiar înainte de finalul timpului regulamentar, apoi în prelungiri, a fost o "lovitură grea" pentru echipa Argentinei.
"Noi am cunoscut acelaşi scenariu împotriva Olandei şi, în loc să se prăbuşească, echipa a jucat din nou foarte bine în prelungiri. Sigur, e groaznic să fii egalat aşa în finalul meciului, însă am ştiut să rămânem calmi în această situaţie. Când am văzut că suntem calmi, am înțeles că era scris că Argentina va deveni campioană mondială", a spus vedeta naţionalei albiceleste.
Un trofeu mondial care i-a permis lui Messi, mult mai mult decât sezonul său în tricoul lui PSG, să câştige un al optulea Balon de Aur luni seară la Paris.

Messi: "Am întors definitiv pagina fotbalului european"

Lionel Messi, care joacă din vară la Inter Miami, exclude revenirea la o echipă din Europa în această iarnă.
Presa a speculat că Messi va fi împrumutat la o formaţie din Europa în iarnă, când liga profesionistă nord-americană, MLS, va fi întreruptă, însă argentinianul a respins această posibilitate.
"Cred că da, am întors definitiv pagina fotbalului european", a spus cel care a scris istorie pentru FC Barcelona. "Sigur că până la sfârşitul vieţii îmi va fi dor să joc în Liga Campionilor sau în La Liga, meciuri cu o savoare aparte. Dar am profitat cât am putut de asta, aşa că nu simt nicio frustrare", a continuat cel care înainte de a semna cu Inter Miami a evoluat doi ani la PSG.
Refuzând să discute în detaliu experienţa sa pariziană, doi ani "în care s-au întâmplat multe lucruri, unele bune şi altele mai puţin bune", el a confirmat că vara trecută a vrut să se întoarcă în Catalonia.
"Prima mea idee a fost întotdeauna să mă întorc acasă, să pot juca din nou la Barcelona şi să mă retrag acolo aşa cum am visat întotdeauna. Dar asta nu a fost posibil. Aşa că noi am luat decizia să venim aici (la Inter Miami)", a explicat Messi.
"Am avut multe oferte pe masă, foarte diferite, ca să fiu sincer. Barca, dar şi alte cluburi din Europa, Arabia Saudită... Dar până la urmă noi am ales să venim la Miami, decizie pe care ne bucurăm că am luat-o, fiindcă ne simţim bine aici", a adăugat el.
Deşi spune că este fericit cu noua lui viaţă în Statele Unite, Messi recunoaşte că îşi propune să se întoarcă la Barcelona odată ce cariera sa de jucător se încheie. "Este casa noastră, unde avem obiceiurile noastre, prietenii noştri", a conchis legendarul fotbalist argentinian.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo