Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina a vrut "să fure startul" la Cupa Mondială! Strategia sud-americanilor, tăiată din fașă

Nicu Savin

Actualizat 02/11/2022 la 14:22 GMT+2

Argentina este una dintre marile favorite la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar, iar federația din țara sud-americană face orice pentru a creea condițiile indeale unui succes istoric. Presa engleză scrie că argentinienii au cerut cluburilor din Premier League să elibereze jucătorii mai repede decât ar fi normal, dar acest lucru nu se va întâmpla.

Guido Rodríguez, Cristian Romero y Leo Messi (Argentina)

Credit imagine: Getty Images

Argentina așteaptă un titlu mondial din 1986, iar sud-americanii speră că în acest an se vor bucura din nou de câștigarea trofeului suprem din fotbal. Messi este la ultimul Mondial din carieră, iar un succes în Qatar ar reprezenta încununarea unei cariere de excepție.
Programarea turneului final în mijlocul sezonului le creează mari dificultăți selecționerilor, care vor avea foarte puțin timp la dispoziție pentru a pregăti meciurile din Qatar. Conform Daily Mail, Federația din Argentina a încercat un tertip, prin care Lionel Scaloni să aibă la dispoziție jucătorii ceva mai repede decât ar fi normal.
Concret, federalii argentinieni au cerut unui club englez, al cărui nume nu a fost dezvăluit, să elibereze un fotbalist înaintea week-end-ului 12-13 noiembrie, când este programată etapa a 16-a din Premier League, ultima de dinaintea întreruperii oficiale pentru Campionatul Mondial. Cererea a fost respinsă din start, iar celelalte cluburi engleze care au în componență jucători argentinieni ar fi fost înștiințate de dorința sud-americanilor. Ca atare, s-a ajuns la un comun acord prin care fotbaliștii să nu fie lăsați să plece la națională decât după ultimele meciuri ale echipelor respective în runda a 16-a din prima ligă engleză.
Lisandro Martinez și Alejandro Garnacho (Manchester United), Emiliano Buendia și Emiliano Martinez (Aston Villa), Cristian Romero (Tottenham) și Alexis Mac Allister (Brighton) sunt cei 6 jucători argentinieni din Premier League care ar putea fi incluși de Scaloni în lotul pentru turneul final.
Citește și:

Argentina vrea să se reunească mai repede în vederea Mondialului din Qatar

Sursa citată notează că federalii argentinieni au recurs la aceeași tactică și pentru fotbaliștii care activează în La Liga. În acest caz ar putea avea succes, deoarece ultima etapă de campionat de dinaintea Mondialului va avea loc în 8-9 noiembrie, la mijlocul săptămânii viitoare. Ulterori, cluburile de primă ligă din Spania vor mai avea de jucat în Cupa Regelui, dar toate vor avea adversare din ligile inferioare, deci antrenorii ar putea găsi înțelegere pentru fotbaliștii care vor juca la Mondial. Totuși, Atletico Madrid sau Sevilla, care au sezoane foarte slabe, ar putea fi reticente în a-și lăsa jucătorii să plece mai repede la națională, deoarece Cupa Regelui a devenit pentru ele un obiectiv foarte important.
Deocamdată e clar că Giovani Lo Celso va ajunge mai repede în cantonamentul Argentinei. Mijlocașul lui Villarreal este accidentat și nu va mai juca pentru echipa de club în următoarea perioadă. Rămâne de văzut dacă acesta va fi recuparat la timp pentru a evolua la turneul final.
Pe lângă Lo Celso, argentinienii tremură în continuare și pentru Dybala sau Di Maria, incerți și ei pentru Cupa Mondială. Argentina va juca un amical cu Emiratele Arabe Unite pe 16 noiembrie, după care se va deplasa în Qatar, unde va debuta pe 22 noiembrie, contra Arabiei Saudite.
Messi & Co vor întâlni apoi Mexic și Polonia, deci nu ar trebui să aibă probleme în a ajunge în fazele eliminatorii. Totuși, câștigarea grupei ar trebui să fie obiectivul principal, deoarece asta ar permite, în mod normal, evitarea unui duel cu Franța în optimi. Campioana Mondială en-titre este mare favorită să câștige Grupa D, din care mai fac parte Danemarca, Tunisia și Australia.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo