Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un titular din naționala Argentinei, în mare pericol să rateze Cupa Mondială din Qatar

Nicu Savin

Actualizat 31/10/2022 la 16:44 GMT+2

Giovani Lo Celso a ieșit accidentat din partida Athletic Bilbao - Villarreal și este în pericol de a rata Campionatul Mondial din Qatar. Argentinianul a suferit o leziune al coaspă și nu se știe dacă va fi recuperat până la startul turneului final.

Lautaro Martinez festeggia con Papu Gomez e Giovani Lo Celso il gol realizzato nell'amichevole tra Argentina e Honduras, settembre 2022

Credit imagine: Imago

Argentina este una dintre marile favorite la câștigarea Cupei Mondiale din Qatar, dar selecționerul Lionel Scaloni are mari bătăi de cap cu problemele de lot. Dybala și Di Maria sunt accidentați de câteva săptămâni și există în continuare semne de întrebare privind participarea lor la turneul final, dar asta nu e singura veste proastă pentru sud-americani.
În aceeași situație se află și Giovani Lo Celso, mijlocașul împrumutat de Tottenham la Villarreal. Acesta a jucat doar 25 de minute în duelul de la Bilbao, câștigat de basci cu 1-0, fiind înlocuit din cauza unei accidentări la coapsă.
Presa spaniolă scrie că leziunea este suficient de gravă pentru a pune în pericol prezența lui Lo Celso în Qatar. În urma testelor la care jucătorul va fi supus în zilele următoare se va stabili exact dacă el va putea fi refăcut la timp, dar e clar că totul va fi la limită. Chiar dacă acești jucători accidentați vor fi recuperați în timp util, forma lor va fi cu siguranță afectată, astfel că selecționerul ar putea lua și acest aspect în calcul atunci când va alcătui lotul final pentru Qatar.

Giovani Lo Celso, în pericol de a rata Campionatul Mondial din Qatar

Pierderea lui Lo Celso ar fi una extrem de importantă pentru Argentina. Mijlocașul de 26 de ani are 42 de selecții și două goluri pentru prima reprezentativă, iar în ultima vreme a fost titular de drept. În preliminariile pentru Mondial, acesta a jucat în 11 din 17 partide, fiind titular în 9 dintre ele (în celelalte 6 meciuri nu a fost în lot, fiind accidentat sau infectat cu Covid). De asemenea, Lo Celso a fost o piesă esențială pentru Argentina la Copa America câștigată anul trecut, turneu la care a jucat 6 din 7 meciuri, fiind titular în finala câștigată cu Brazilia (1-0).
Departe de a fi una dintre vedetele naționalei, Lo Celso este totuși o piesă cheie în angrenajul lui Scaloni, iar dacă nu se va reface repede selecționerul va avea probleme serioase în linia mediană. Rodrigo de Paul nu este în cea mai bună formă la Atletico, iar la fel se întâmplă și cu Paredes, care a jucat destul de puțin la Juventus. În plus, Guido Rodriguez (Betis), un alt jucător folosit des în ultima vreme la naționala "pumelor", s-a accidentat și el recent și nu se știe când va reveni.
Argentina a fost repartizată în grupa C la Mondial, alături de Arabia Saudită, Mexic și Polonia. Ocuparea primei poziții este primordială pentru Messi & Co, pentru a evita un posibil duel cu Franța în optimi, campioana mondială în exercițiu fiind mare favorită să termine prima în grupa D, din care mai fac parte Danemarca, Tunisia și Australia.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo