Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina va încasa o sumă record după triumful din Qatar!Ce a remarcat Messi când a ridicat trofeul

Nicu Savin

Publicat 19/12/2022 la 09:23 GMT+2

Argentina a cucerit al 3-lea titlu mondial din istorie, după ce a învins Franța într-o finală momorabilă. Chiar dacă un asemenea succes trece în plan secund orice recompensă financiară, presa din Țara Tangoului a sccos în evidență suma record pe care o vor încasa albiceleștii.

Teamkollege Neymar gratulierte Messi zum WM-Titel

Credit imagine: SID

Argentina este noua campioană a lumii, după ce a trecut, la penalty-uri, de Franța în finala din Qatar, una dintre cele mai palpitante din istoria fotbalului. Sud-americanii au trecut de mai multe ori de la extaz la agonie, dar în cele din urmă au reușit să-și îndeplinească visul la care aspirau de 36 de ani.
Cupa Mondială din Qatar va rămâne în istorie din mai multe puncte de vedere, iar valoarea totală a premiilor acordate sunt un punct de referință. Conform argentinienilor de la Tyc Sports, aproape un miliard de $ a reprezentat valoarea totală a recompenselor financiare. Din total, aproximativ 436 milioane de $ reprezintă premiile acordate celor 32 de naționale participante la turneul final, cu 29% mai mult decât la ediția precedentă, din Rusia.
Franța încasa atunci 38 de milioane de $ pentru titlul cucerit, dar recordul a fost doborât acum de Argentina, care va primi 42 de milioane de $. Valoarea premiilor este proporțională cu performanța obținută.
Premiile oferite echipelor de la Cupa Mondială din Qatar
  • Argentina - 42 de milioane de $
  • Franța - 30 de milioane de $
  • Croația - 27 de milioane de $
  • Maroc - 25 de milioane de $
  • Echipele eliminate în sferturi - 17 de milioane de $
  • Echipele eliminate în optimi - 13 de milioane de $
  • Echipele eliminate în faza grupelor - 11 de milioane de $

Messi a remarcat greutatea trofeului Cupei Mondiale

Unul dintre momentele istorice de după finala din Qatar a fost cel în care Messi a ridicat trofeul deasupra capului, un vis după care a alergat toată cariera. Cel mai bun jucător al turneului final a remarcat imediat greutatea celui mai râvnit trofeu din fotbal.
"Este greu!", a spus Messi, potrivit jurnaliștilor argentinieni.
Trofeul care se acordă campioanei mondiale a fost creat în 1972, de sculptorul italian Silvio Gazzaniga. În 1974 a fost acordat pentru prima dată campioanei mondiale (Germania), înlocuind vechiul trofeu, Julet Rimet.
Greutatea sa este de 6,170 de kilograme, dintre care cinci kilogramme sunt aur solid de 18 karate (75%), și măsoară 36,8 centimetri. Deși valoarea sa este incalculabilă pentru orice fotbalist sau națiune, trebuie menționat că trofeul valorează între 250.000 și 300.000 de $.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol