Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentinenii nu au mai ținut cont de nimic după succesul cu Olanda!Cum și-au "batjocorit" adversarii

Nicu Savin

Actualizat 10/12/2022 la 08:44 GMT+2

Argentina s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar, după ce a învins Olanda la loviturile de la 11 metri. Partida a fost una extrem de tensionată, iar la final sud-americanii au lăsat fair-play-ul la o parte și s-au bucurat ostentativ în fața adversarilor.

Argentina - Olanda (Cupa Mondială Qatar 2022)

Credit imagine: Eurosport

Argentina - Olanda a fost de departe cel mai dramatic meci de la această Cupă Mondială. Sud-americanii au avut 2-0 până în minutil 83, dar o dublă a lui Weghorst a trimis meciul în prelungiri, golul egalizator venind la ultima fază, în minutul 90+11.
Batavii au rezistat eroic în prelungiri, dar argentinienii au avut nervii mai tari la penalty-uri și s-au calificat în semifinale. Partida a fost una plină de tensiune, jucătorii celor două formații fiind aproape să se ia la bătaie la un moment dat.
Centralul Mateu Lahoz a scăpat meciul din mână și a acordat 16 cartonașe galbene, un record pentru un meci de la Cupa Mondială. Sud-americanii au criticat în termeni duri arbitrajul centralului, Messi și mai ales Emiliano Martinez fiind extrem de vehemenți.

Argentinienii, lipsiți de fair-play la finalul meciului cu Olanda! Otamendi a explicat de ce s-a întâmplat așa

De obicei, după un meci terminat la loteria loviturilor de departajare jucătorii învingătoarei îi consolează pe învinși, dar nu a fost cazul de această dată. După ce Lautaro Martinez a transformat penalty-ul decisiv, argentinienii nu au mai ținut cont de nimic și nu doar că nu i-au bătut pe umăr pe olandezi, ci chiar s-au bucurta ostentativ în fața acestora.
Otamendi a fost printre jucătorii care au răsucit cuțitul în rana olandezilor, prin gesturile făcute după ce partida a fost decisă.
"Am sărbătorit așa pentru că era un jucător olandez, care la fiecare lovitură de pedeapsă pe care o aveam, venea și îi spunea lucruri unuia dintre jucătorii noștri. Poza a fost scoasă din context și am sărbătorit ca răspuns la acest lucru.", a explicat Otamendi la final.
Nici Leandro Paredes sau Montiel nu au fost mai fair-play, dându-și frâu liber sentimentelor iemdiat după ce a devenit clar că Argentina este semifinalistă.
Tot ce a fost aseară pe teren va rămâne acolo, iar Argentina se pregătește acum de semifinala contra Croației, care a trecut într-o manieră asemănătoare de Brazilia, tot la loviturile de departajare. Cele două echipe s-au mai înfruntat de cinci ori până acum de-a lungul timpului, dar doar două partide au fost oficiale. Acestea s-au jucat la edițiile din 1998 și 2018 ale Cupei Mondiale, primul meci fiind câștigat de argentinieni cu 1-0, iar cel de-al doilea fiind adjudecat de croați, cu 0-3. Duelul dintre Argentina și Croația va avea loc marți, 13 decembrie, de la ora 21:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol