Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Au ieșit scântei după Brazilia - Serbia: "A fost lipsă de respect, mai ales pentru fundașii noștri"

Nicu Savin

Actualizat 25/11/2022 la 11:17 GMT+2

Brazilia a învins Serbia cu 2-0, în cel mai așteptat meci al primei etape din faza grupelor de la Cupa Mondială din Qatar. Sud-americanii au făcut un meci aproape perfect, iar la final Thiago Silva l-a taxat pe selcționerul Serbiei, Dragan Sojkovic, care insinuase înaintea disputei că Selecao va ataca în continuu și va ignora apărarea.

Thiago Silva și Dusan Tadic (Brazilia - Serbia, Cupa Mondială Qatar 2022)

Credit imagine: Eurosport

Brazilia a început ca o echipă mare Campionatul Mondial din Qatar, câștigând cu 2-0 în fața Serbiei, un adversar care părea extrem de dificil. Richarlison a marcat ambele goluri ale partidei, dar Vinicius, Neymar sau Raphinha au fost și ei la înălțime, Selecao arătând o forță ofensivă de invidiat.
Pe lângă atacul care a mers strună, mai ales în partea secundă, apărarea Braziliei a fost impecabilă și sârbii nu s-au aporpiat de poarta lui Alisson decât prin intermediul fazelor fixe. Defensiva este considerată de mulți "Călcâiul lui Ahile" în echipa sud-americană, iar asta insinuase și selecționerul Serbiei înainte de meci.
Citește și:

Thiago Silva l-a acuzat de lipsă de respect pe Dragan Stojkovic

Dragan Stojkovic a spus că Brazilia nu se va apăra niciun moment, pentru că va juca cu 4 atacanți, dând de înțeles că echipa sa va avea șanse mari contra unei apărări care va fi ignorate. Pe teren lucrurile nu au stat așa, iar Thiago Silva și-a amintit la final de cuvintele antrenorului advers, pe care l-a taxat imediat, acuzându-l de lipsă de respect la adresa sa și a celorlalți colegi din defensiva Braziliei.
"Suntem mereu fericiți când câștigăm, indiferent de scor. Nu-mi place să vorbesc mult, nici nu-mi place să creez controverse, dar antrenorul sârb a spus că dacă jucăm cu patru atacanți nu se va apăra nimeni. Nu-mi place să vorbesc prea mult despre rivalii noștri pentru că am foarte mult respect pentru toți. Dar cred că nu ne-a respectat, a fost o lipsă de respect, mai ales pentru fundașii noștri. Cred că știe cine sunt Marquinhos, Danilo, Alex Sandro sau Thiago Silva. Am încercat să le neutralizăm jocul și nu au avut șanse clare de gol. Sper ca data viitoare să ne studieze un pic mai bine echipa și să aibă puțin mai mult respect în declarații", a spus Thiago Silva, citat de as.com.
Statistica meciului arată că Serbia nu a avut niciun șut pe spațiul porții lui Alisson, iar atacanții lui Stoijkovic nu au creat deloc pericolul la care lumea se aștepta. Tadic, Mitrovic și pe final Vlahovic au fost inexistenți, lovindu-se de o apărare extrem de solidă a Braziliei.
În prima partidă a grupei G, Elveția a învins Camerun cu 1-0. În etapa a 2-a, învingătoarele se vor duela între ele, în timp ce Serbia - Camerun se va juca sub amenințarea eliminării din competiție. Dacă Brazilia va bate Elveția, iar Serbia va învinge Camerun, în ultima etapă vor avea parte de un super-duel între Serbia și Elveția, cu calificarea pe masă.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Storesau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo