Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial e pentru toată lumea! Doi jucători din Liga a 4-a engleză vor evolua în Qatar

Nicu Savin

Publicat 16/11/2022 la 17:17 GMT+2

Campionatul Mondial este competiția supremă din fotbal, dar nu toți jucătorii care vor fi prezenți în Qatar evoluează la cel mai înalt nivel. Peste 50 dintre ei joacă în ligile inferioare din diverse țări, iar galezii Ross Gunter și Jonny Williams atrag cel mai mult atenția, ei fiind legitimați la cluburi din League Two (liga a 4-a engleză).

Jonny Williams și Gareth Bale (Țara Galilor)

Credit imagine: Eurosport

La Campionatul Mondial din Qatar vor fi prezenți 831 de fotbaliști. Maximul era 832, dar selecționerul Iranului, Carlos Queiroz, a ales să includă în lot doar 25 de jucători (maximul era 26). Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar sau Mbappe sunt așteptați să strălucească la turneul final, dar pe lângă ei vor apărea fotbaliști arhinecunoscuți, care nu joacă la cel mai înalt nivel.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Conform Marca, peste 50 de jucători provin de la echipe din ligile inferioare din diverse țări. Premier League este campionatul dă cei mai mulți fotbaliști la turneul final, dar și din ligile inferioare din Anglia vor fi prezenți destui jucători.

Țara Galilor merge în Qatar cu doi jucători din League Two

Cel mai de jos nivel care dă jucători la Mondial este League Two, al 4-lea eșalon din fotbalul englez și ultimul de nivel profesionist. De acolo provin doi fotbaliști, ambii făcând parte din lotul Țării Galilor. Este voba despre Ross Gunter și Jonny Williams.
Primul evoluează la AFC Wimbledon, echipă aflată pe locul 16 în League Two. Fundașul dreapta de 33 de ani are în CV echipe ca Tottenham, Nottingham Forest sau Reading și este un obișnuit al naționalei galeze, având 109 selecții. Jonny Williams este un mijlocaș ofensiv cu 33 de prezențe și două goluri în tricoul Țării Galilor. Și el a jucat în carieră la echipe mai importante din Anglia precum Crystal Palace, Sunderland sau Cardiff.
Țara Galilor nu a mai fost la Cupa Mondială de 64 de ani. La singura participare, în 1958, galezii au trecut de grupe, dar au fost învinși în sferturi de Brazilia, care avea să cucerească trofeul după 5-2 în finala cu Suedia, gazda competiției.
Așadar, al 4-lea eșalon din Anglia dă mai mulți jucători la Cupa Mondială decât primele ligi din țări cu trecut respectabil în fotbal, printre care și România. Ligile secunde din Japonia sau Ecuador, dar și cele din țările puternice din Europa (Anglia, Spania, Italia, Franța) sunt alte campionate de rang inferior de unde mulți fotbaliști au ajuns la Cupa Mondială din acest an.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo