Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cazul rupturii dintre Benzema și naționala Franței continuă. Dezvăluirile făcute și cum se apără "les bleus"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/01/2023 la 11:48 GMT+2

Una dintre cele mai mari controverse cu privire la Campionatul Mondial din Qatar a reprezentat absența proaspătului câștigător al Balonului de Aur, Karim Benzema, cu toate că acesta a fost convocat, însă o accidentare l-a făcut să plece din Qatar înaintea debutului naționalei Franței.

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Cazul renunțării la serviciile lui Karim Benzema pentru naționala Franței în timpul Cupei Mondiale nu s-a încheiat nici până astăzi, pentru că deși fotbalistul a suferit o accidentare pe 19 noiembrie, decizia luată a fost de trimitere a acestuia acasă, chiar dacă s-ar fi putut recupera la timp pentru meciurile din fazele eliminatorii.
După ce a câștigat Balonul de Aur pentru sezonul fabulos pe care l-a avut, Benzema și-ar fi dorit și titlul mondial alături de naționala Franței, mai ales după ce a lipsit în 2018 la turneul final, din cauza unui conflict avut în trecut cu Mathieu Valbuena.
Visul său de a deveni campion mondial a fost năruit încă din primele zile de cantonament, pentru că o accidentare la coapsă chiar înaintea debutului "Les bleus" la Mondialul din Qatar l-a făcut să fie trimis acasă, însă decizia lui Deschamps nu ar fi fost bazată 100% pe starea de sănătate a atacantului, pentru că inclusiv agentul jucătorului lui Real Madrid a dezvăluit că francezul ar fi putut reveni la lot pentru meciurile din fazele eliminatorii.

Dezvăluirile care au pus paie pe foc

Pe 18 decembrie s-a jucat marea finală a Campionatului Mondial, Franța a pierdut frustrant la loviturile de la 11 metri în fața Argentinei, iar următoarea zi, chiar când a împlinit 35 de ani, Benzema și-a anunțat oficial retragerea de la echipa națională, fiind clar dezamăgit de atitudinea pe care selecționerul și membrii staff-ului au avut-o față de el.
Daniel Riolo, jurnalist la RMC Sport, a dezvăluit de curând ce s-a întâmplat în spatele ușilor închise în privința deciziei de a-l trimite pe Karim Benzema acasă pentru tot restul Campionatului Mondial, criticând managementul lui Didier Deschamps și ego-urile unor directori din cadrul Federației Franceze de Fotbal.
Ca răspuns pentru informațiile apărute în presă, oameni din anturajul echipei naționale de fotbal a Franței au detaliat exact ce s-a întâmplat în cazul accidentării atacantului legitimat la Real Madrid.
În data de 19 noiembrie, ziua când s-a anunțat oficial faptul că Benzema nu va mai continua alături de naționala "Cocoșului galic", atacantul a mers la clinica Aspetar din Doha alături de medicul echipei naționale, Franck Le Gall și de 2 membri ai serviciului de securitate. În aceeași zi s-a luat și decizia de a-l trimite acasă pe Benzema, însă au fost probleme în găsirea unei aeronave private care să-l transporte din Qatar pe Benzema, deoarece era interzis să se zboare pe timp de noapte peste teritoriile Irakului și Ucrainei.
Imediat cum a apărut prima oportunitate de zbor, dimineața, Benzema a plecat spre aeroportul din Doha și ulterior către Madrid, alături de asistentul său personal. Plecarea sa a fost una neanunțată, pentru că staff-ul a considerat inutil să îi trezească pe toți jucătorii pentru a-și lua la revedere de la acesta.
"Nu aveam de gând să-i trezim pe toți jucătorii la 5 dimineața pentru a face o gardă de onoare pentru Benzema", ar fi spus unul dintre apropiații echipei naționale.
În graba de a pleca cât mai repede din Qatar, Karim și-ar fi uitat și cele 8 perechi de ghete de fotbal, care ulterior i-ar fi fost trimise către Madrid prin poștă de către Federația Franceză de Fotbal, însă jurnalistul Daniel Riolo ar fi spus că modul prin care a fost anunțat Benzema că va părăsi echipa națională nu a fost deloc unul prea prietenos, mai ales pentru că s-a optat să plece atât de repede, cu primul zbor valabil.
Citește și:

Naționala Franței se apără în cazul lui Karim Benzema

Anturajul vicecampioanei mondiale a asigurat că fotbalistul lui Real Madrid ar fi fost cel care ar fi luat decizia să plece cât mai repede din Qatar, având în vedere accidentarea sa, dar și faptul că echipa campioană a Spaniei nu ar fi comunicat toate problemele pe care le-a avut atacantul, fără să trimită vreun act medical francezilor. Diagnosticul de "oboseală musculară" ar fi fost ascuns atât de Real, cât și de jucător, spre deosebire de cazul lui Raphael Varane, unde staff-ul naționalei Franței a primit toate detaliile și documentele medicale cu privire la starea fundașului din partea lui Manchester United.
Un episod este în mod deosebit evidențiat: pe 12 noiembrie, Benzema se afla în țara natală pentru a-și prezenta Balonul de Aur la Lyon. Anturajul echipei Franței susține că l-ar fi sunat pe atacant pentru a-i trimite un membru al echipei medicale, însă Benzema nu ar fi răspuns, spre deosebire de Kimpembe, un alt jucător pe care Deschamps nu s-a putut baza din motive medicale, însă care a fost urmărit îndeaproape de staff-ul "les bleus".
Atacantul a plecat câteva zile în vacanță, iar după ce s-a întors la Madrid și a reluat antrenamentele pe 10 decembrie, la abia 5 zile distanță a prins minute de joc într-o partidă amicală. Toată situația vine ca un argument în plus pentru francezi, pentru că pe 10 decembrie s-a jucat sfertul de finală cu Anglia, câștigat de trupa lui Deschamps, iar diagnosticul pus și perioada de recuperare ar fi fost corecte.
Chiar dacă jurnalistul a arătat cu degetul spre strategia lui Didier Deschamps, se reamintește faptul că selecționerul ar fi avut un discurs pozitiv la adresa lui Benzema la momentul când lotul s-a reunit și că în fața președintelui Federației Franceze de Fotbal, a Ministrului Sportului și a altor 50 de persoane, acesta a afirmat că este o mare oportunitate pentru Franța să-l aibă la lot pe Karim Benzema.
Ba mai mult, FFF l-a solicitat pe Benzema să participe, chiar dacă din tribune, la finala Cupei Mondiale din Qatar, însă atacantul lui Real Madrid ar fi refuzat, iar rolul care i se atribuie acum, cel de "victimă" pare a fi unul eronat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo