Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cei mai slabi și cei mai buni din runda a doua a Mondialului. Ce jucător a primit nota "0" și cine a luat "10"

Cristian Mihală

Actualizat 29/11/2022 la 08:56 GMT+2

Jurnaliștii spanioli au dat note de la 0 la 10 pentru câțiva dintre cei mai importanți jucători de la Cupa Mondială. În funcție de ce au făcut în a doua rundă din grupe, mulți fotbaliști mari au rămas restanți.

Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

După primele două etape din faza grupelor știm primele echipe calficate în optimi, primele echipe care părăsesc matematic competiția înainte de ultima rundă, precum și calculele pentru etapa a treia, cea care va definitiva tabloul complet al duelurilor din următoarea fază.
Franța, campioana en-titre, a fost prima echipă care s-a calificat mai departe în optimi, după succesul cu scorul 2-1 în fața celor din Danemarca. Brazilia a obținut și ea biletele de optimi încă după a doua etapă, după victoria cu Elveția, care se adaugă celei dintâi izbânde, din meciul cu Serbia. În fine, Portugalia a devenit a 3-a echipă sigură de prezența în optimi, după succesul cu 2-0 în fața Uruguayului.
Jurnaliștii de la Sport.es au făcut o analiză individuală a jucătorilor, în funcție de prestațiile din runda a doua de la Mondial și au notat de la 0 la 10 pe cei mai slabi, respectiv pe fotbaliștii care s-au remarcat cel mai mult.

Cei mai slabi și cei mai buni la Campionatul Mondial, în etapa a 2-a din grupe

0 - Onana - Portarul Camerunului a fost exclus din lot din cauza comportamentului său, înainte de partida cu Serbia. Goalkeeperul poate avea pe conștiință ratarea calificării în optimi, în contextul în care înlocuitorul său a fost extrem de nesigur, greșind la două dintre golurile vecinilor noștri.
1 - Hennessey - Ne-a adus aminte de celebra coliziune dintre Schumacher și Battiston, de la Mondialul din 1982. Portarul Țării Galilor și-a lăsat echipa în 10 pe finalul meciului cu Iran, care a reușit să înscrie de două ori după eliminarea sa.
2 - Courtois - Erou în primul meci, contra Canadei, când a apărat un penalty, portarul lui Real Madrid a avut o evoluție la 180 de grade în înfrângerea cu Marocul, 2-0 pentru nord-africani. A greșit la gol decisiv, după ce în prima repriză făcuse o altă eroare uriașă la reușita lui Hakim Ziyech, care în cele din urmă a fost anulată de VAR.
3 - Al Dawasari - A ratat penaltyul prin care Arabia Saudită a avut șansa să egaleze Polonia. Cu o remiză contra leșilor, asiaticii ar fi fost mult mai aproape de optimi, după victoria din runda inaugurală, cu Argentina.
4 - Darwin Nunez - Un flop la Liverpool, o "fantomă" la naționala Uruguayului. Nu a avut nici măcar o acțiune care să pună în pericol Portugalia, Cavani și Suarez fiind mult mai percutanți, deși au trecut de 35 de ani.
5 - Alphonso Davies - A reușit cel mai rapid gol din Qatar, dar a stricat câteva alte faze promițătoare. Defensiv și-a ajutat prea puțin echipa, care a primit 4 goluri de la Croația.
Morata trifft zum 1:0 für Spanien gegen Deutschland
6 - Morata - A marcat din nou din postura de rezervă, egalul Spaniei cu Germania făcând din Furia Roja principala favorită la câștigarea grupei înainte de runda 3 (băieții lui Luis Enrique au meci cu Japonia și, teoretic, un egal le e suficient pentru prima poziție).
7 - Lewandowski - După penaltyul ratat cu Mexic, în meciul de debut, și-a luat revanșa cu Arabia Saudită. Fără a juca entuziasmant, a dat un gol și un assist, contribuind decisiv la victoria Poloniei.
8 - Kramaric - Doar VAR-ul i-a interzis vârfului croat un hat-trick istoric la Campionatul Mondial, contra Canadei.
9 - Messi - După înfrângerea cu Arabia Saudită, toată presiunea a fost pe umerii starului Argentinei, într-o partidă dificilă, contra Mexicului. Fără a beneficia de foarte mult ajutor din partea coechipierilor, Leo a făcut o partidă mare, chiar dacă e ușor accidentat: gol și assist și "pumele" vor câștiga grupa dacă înving Polonia.
10 - Mbappe - Duelul Franța - Danemarca era hotărâtor pentru echipa care va câștiga grupa, iar campioana mondială s-a impus la limită, 2-1, grație dublei starului lui PSG. A ajuns la 7 goluri la Campionatul Mondial (reușise 4 în 2018) și l-a egalat pe legendarul Pele în fruntea celor mai tineri jucători care au bifat această cotă înainte de 24 de ani. Kylian are alte 5 posibile partide în față în Qatar, astfel încât să îl depășească pe marele atacant Brazilian.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo