Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai emoționant mesaj înaintea Cupei Mondiale: "Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că visele îți sunt nerealiste"

Nicu Savin

Actualizat 17/11/2022 la 12:35 GMT+2

Campionatul Mondial aduce mereu la start fotbaliști cu povești de viață fabuloase, care fac înconjurul lumii. Turneul final din Qatar nu va face excepție, iar unul dintre jucătorii care atrag atenția în acest sens este canadianul Alphonso Davies, care a trimis un mesaj extrem de emoționant înainte de startul competiției.

Alphonso Davies (l.) und Jonathan David

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial este pentru toată lumea. Fotbaliști din toate colțurile lumii ajung la fiecare 4 ani să trăiască pe viu atmosfera de la evenimentul care oprește în loc lumea fotbalului. Ediția din acest an, din Qatar, nu face excepție, iar poveștile emoționante ale unor fotbaliști care vor juca la turneul final fac deja înconjurul lumii.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Unul dintre cazurile aparte la acest Mondial este cel al lui Alphonso Davies, care e deja un star al fotbalului mondial, fiind cunoscut pentru prestațiile sale foarte bune de la Bayern Munchen. Acesta face parte din naționala Canadei, calificată abia pentru a 2-a oară în istorie la un Campionat Mondial. Prima dată, în 1986, nord-americanii pierdeau toate meciurile din grupă și nu marcau niciun gol. Ambițiile sunt mai mari în acest an, Davies fiind doar unul dintre mulții fotbaliști de mare valoare care au confirmat deja la cel mai înalt nivel.

Alphonso Davies, mesaj emoționant înainte de Campionatul Mondial din Qatar

Povestea de viață a lui Alphonso Davies este una de film. S-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana, din părinți liberieni, care au fugit de războiul civil din țara lor. Acesta a emigrat împreună cu familia în Canada pe când avea 5 ani, iar în țara nord-americană a găsit climatul perfect pentru a decola spre marea performanță. Drumul său nu a fost deloc unul ușor. A fost nevoit să muncească încă de tânăr pentru a se întreține. Fotbalul a fost prioritatea sa numărul unu în viață, iar eforturile i-au fost răsplătite. În 2018, Bayern Munchen plătea 22 de milioane de € în schimbul său către canadienii de la Vancouver, iar investiția s-a dovedit în timp una inspirată.
Momentan, Davies are o cotă de piață de 70 de milioane de € și se pregătește să joace pentru țara sa de adopție la primul Campionat Mondial din carieră. Înaintea competiției din Qatar, jucătorul de bandă stângă a postat un mesaj extrem de emoționant pe rețelele sociale, încercând să le ofere un exemplu copiilor care se nasc în zone defavorizate.
"Se presupune că un copil născut într-o tabără de refugiați nu va reuși în viață. Dar iată-ne pregătindu-ne pentru Cupa Mondială. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că visurile tale nu pot deveni realitate. Continuă să visezi, continuă să-ți atingi obiectivele!", a scris Davies pe contul personal de Twitter.
Canada face parte din grupa F la Cupa Mondială, alături de Belgia, Croația și Maroc. Chiar dacă cele două echipe din Europa par mari favorite la accederea în optimi, iar africanii au și ei un lot extrem de valoros, Canada nu trebuie exclusă din calcule din start. O calificare în fazele eliminatorii ar fi o performanță uriașă pentru o țară unde fotbalul nu este printre sporturile de prim rang.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo