Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Courtois și Hazard, reacții tranșante, după zvonurile privind tensiunile uriașe din lotul Belgiei

Nicu Savin

Publicat 29/11/2022 la 17:59 GMT+2

Thibaut Courtois și Eden Hazard au fost primii jucători belgieni care au ieșit în față, după ce presa flamandă a scris că tensiunea e la cote uriașe în lotul echipei lui Roberto Martinez. Cei doi lideri au negat că ar fi vorba despre rupturi definitive între jucători, dar au recunoscut că au avut loc discuții între aceștia, care au fost însă constructive, iar încrederea este la un nivel ridicat.

Eden Hazard midfielder of Belgium and Thibaut Courtois goalkeeper of Belgium during the European Qualifier Group I match between Belgium and Russia at the King Baudouin Stadium on March 21, 2019 in Brussels, Belgium, 21/03/19

Credit imagine: Getty Images

Belgia era considerată una dintre favoritele la medalii la Cupa Mondială din Qatar, dar "dracii roșii" ar putea pleca acasă încă după faza grupelor. Doar o victorie contra Croației în ultimul meci ar face ca echipa lui Martinez să fie sigură de locul în optimi, dar jocul din duelurile cu Canada și Maroc nu este dătător de speranțe.
Mai mult, presa din Belgia a scos la iveală tensiuni uriașe în cadrul vestiarului, reproșurile fiind ceva la ordinea zilei între personalitățile puternice din generația de excepție a flamanzilor. Astăzi, jurnaliștii de la rtl.be au scris că Hazard și Vertonghen au fost la un pas de bătaie după meciul cu Maroc și numai interveția lui Lukaku a liniștit apele. De asemenea, ar exista 3 perechi de jucători care nu vorbesc unii cu alții din varii motive, ceea ce creează un climat nepotrivit, care nu permite realizarea unor mari performanțe.

Courtois și Hazard neagă disensiunile din lotul Belgiei

Astăzi a avut loc o conferință de presă a belgienilor, iar Thibaut Courtois și Eden Hazard aau fost aleși să stea de vorbă cu jurnaliștii. Cei doi jucători de la Real Madrid au negat ceea ce s-a zvonit în presă, subliniind că amândoi că au existat discuții bărbătești în cadrul vestiarului, iar echipa a strâns rândurile, fiind încrezătoare că poate învinge Croația și accede în faza următoare.
"În cadrul lotului nu este nicio problemă. Bineînțeles că nu ești fericit dacă pierzi. Toate zvonurile din afară ne unesc mai mult. Joi va fi un meci dificil. Vom da totul.Toată lumea a văzut videoclipul cu mine lovind în banca de rezerve. Nu are sens să strigăm unul la altul. Sunt întâlniri de echipă pentru asta. Ne-am dat cu părerea. Reproșul este inutil. Declarațiile lui De Bruyne și Hazard? Totul este clar. Uneori ne sunt înțelese greșit declarațiile. Nici vârsta nu este importantă, uită-te la Benzema și la Modric.
Ce s-a întâmplat în vestiar? Nimic. Am ajuns primul la vestiar. Am fost acolo 15-20 de minute. Nu s-a întâmplat nimic, toată lumea a fost dezamăgită. Doar antrenorul a vorbit. Problema este că se răspândesc prea multe minciuni. Apoi se creează o situație care nu există. Ca grup, trebuie să evităm acea negativitate.Cea mai mare problemă este că vedem lucruri pe rețelele de socializare pe care nu le-am spus. E bine că am avut o discuție de grup. Ne-am spus unul altuia ce credem. Trebuie să fim corecți unul cu celălalt și să luptăm unul pentru celălalt pe teren. Când pierzi, mereu apar frustrări. Nu toată lumea vrea să vorbească după un astfel de meci.", a spus Courtois, citat de as.com.
"Am avut o conversație bună între jucători. Nu se întâmplă nimic. S-au spus multe lucruri. Acum vrem să câștigăm împotriva Croației. Avem două zile la dispoziție și trebuie să fim pregătiți. Încă avem calitate în grup. Ce se va întâmpla se va întâmpla. Nu cred că va fi ultimul meu joc la națională. Suntem aici pentru a câștiga. Trebuie să ne străduim unii pentru alții. Dacă toți facem asta, bucuria va reveni. Asta va face toată diferența. Trebuie să lucrăm la asta.
La vestiare nu s-a întâmplat nimic. Doar antrenorul a vorbit. Ieri am stat de vorbă în timpul discuției de grup. Nu mă bat cu Vertonghen, e mai mare decât mine! Jucătorii mă cunosc. Jan m-a întrebat dacă am spus asta despre el (n.r. că fundașul este lent). I-am spus râzând că nu mai este atât de rapid. A fost de acord cu mine. Colegii știu că îmi place să glumesc. Dar, de asemenea, pot fi serios când trebuie.", a completat Hazard.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo