Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată 11-le fotbaliștilor care au dezamăgit la Cupa Mondială! Echipa alcătuită de Gazzetta dello Sport

Bianca Dumitru

Actualizat 19/12/2022 la 22:37 GMT+2

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 a ajuns la final, Argentina adjudecându-și trofeul în urma victoriei obținute la loviturile de departajare, în fața Franței. După încheierea competiției, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au alcătuit un 11 al fotbaliștilor care au dezamăgit.

Kevin De Bruyne devance Youssef En-Nesyri lors ud match Belgique - Maroc de la Coupe du monde, le 27 novembre 2022 à Doha

Credit imagine: Getty Images

Cupa Mondială s-a terminat cu victoria Argentinei, așa că acum e ora bilanțurilor. "Pumele" lui Scaloni au câștigat titlul, dar și majoritatea premiilor individuale, respectiv cele pentru cel mai bun portar (Emiliano Martinez), pentru cel mai bun tânăr jucător (Enzo Fernandez) și pentru cel mai bun jucător al turneului - Balonul de Aur (Lionel Messi). Practic, doar Mbappe, care a ieșit golgheterul Cupei Mondiale, le-a "stricat" petrecerea totală sud-americanilor.
La polul opus, în Qatar au fost și fotbaliști care au dezamăgit și care nu au reușit să-și ajute echipele să facă o figură frumoasă, fiind eliminați mult prea repede din competiție.
Astfel, după încheierea turneului final, jurnaliștii publicației Gazzetta dello Sport au alcătuit un prim 11 al jucătorilor care au înșelat toate așteptările, având prestații mai slabe decât și-ar fi imaginat fanii.
De pe lista italienilor nu lipsesc Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku, care au părăsit Campionatul Mondial după faza grupelor, dar nici Cristiano Ronaldo, care a dat un singur gol în Qatar.
În plus, în poartă a fost ales Keylor Navas, care a încasat 7 goluri de la spanioli și 4 de la germani, Costa Rica fiind echipa cu cel mai slab golaveraj (3-11).
Primul 11 al fotbaliștilor care au dezamăgit la Cupa Mondială: Keylor Navas (Costa Rica) - Niklas Sule (Germania), Jakub Kiwior (Polonia), Hector Moreno (Mexic), Alejandro Balde (Spania) - Kevin De Bruyne (Belgia), Sergej Milinkovic-Savic (Serbia), Thomas Muller (Germania), Gareth Bale (Țara Galilor) - Cristiano Ronaldo (Portugalia), Romelu Lukaku (Belgia).
Citește și:

PRIMUL 11 IDEAL DE LA MONDIAL, ÎN VIZIUNEA LUI BRYAN ROBSON

La polul opus, legenda lui Manchester United, Bryan Robson, care a evoluat de 90 de ori pentru Anglia (26 de goluri), a făcut în Daily Mail un prim 11 ideal al turneului final, iar câteva alegeri sunt suprinzătoare.
Kyle Walker, absent la primele două meciuri din grupă, și Harry Kane, cel care a ratat penaltyul care putea duce disputa cu Franța, din sferturi, în prelungiri, sunt printre surprize, alături de Casemiro, alt fotbalist care nu a ajuns în semifinale.
Dominik Livakovic (portar - Croația) - Bono a fost extrem de important pentru Maroc și parcursul ei, dar Livakovic a fost esențial pentru Croația. În special în partidele cu Japonia și Brazilia. Datorită lui, Croația a ajuns până în semifinale.
Kyle Walker (fundaș dreapta - Anglia) - A jucat în doar trei meciuri, din cauza problemelor medicale, dar a arătat impresionant cu Senegal și cu Franța, când adversar direct i-a fost Mbappe. Și Hakimi a făcut un turneu mare, astfel că nu a fost ușor să aleg între cei doi.
Raphael Varane (fundaș central - Franța) - Are o mare influență în sistemul defensiv al lui Deschamps, coordonându-i pe ceilalți fundași ca un adevărat lider. Anticipează foarte bine fazele datorită experienței și reușește să dubleze perfect.
Josko Gvardiol (fundaș central - Croația) - Are doar 20 de ani, dar e o adevărată stâncă. Nu e de mirare că marile cluburi din Europa vor neapărat să îl semneze. E puternic, citește perfect jocul și va învăța enorm din experiența numită Cupa Mondială.
Theo Hernandez (fundaș stânga - Franța) - Excelent atât în defensivă, cât și în atac. A deschis scorul contra Marocului, o formație care se apără excelent, deschizând drumul spre finală. Reușita lui seamănă puțin cu cea reușită de mine cu Franța, în 1982. Glumesc doar, a fost un gol frumos, dintr-o poziție complicată. Un fotbalist complet.
Casemiro (mijlocaș central - Brazilia) - Nu e doar un închizător grozav, dar ajută enorm și la construcție. Foarte multe mingi trec pe la el și reușește în unele momente să schimbe vitezele atacului. Nu se teme niciodată de responsabilități, mereu iese în față și își asumă lucruri.
Sofyan Amrabat (mijlocaș central - Maroc) - Un jucător de echipă care dă totul pe teren. În ultimele meciuri a fost chinuit de dureri, dar a strâns din dinți și a continuat, făcând un turneu final excelent. Niciodată nu am fost partizanul transferului unui jucător după ce a făcut la o Cupă Mondială, dar Amrabat mă face să mă răzgândesc: cine îl va lua de la Fiorentina va beneficia de serviciile unui jucător extraordinar.
Antoine Griezmann (mijlocaș ofensiv dreapta - Franța) - Poate face orice pe teren. E arhitectul atacurilor, dar se poate și apăra perfect, așa cum a făcut-o cu Anglia, când a distrus mai multe atacuri extrem de periculoase. În unele moemnte dispare din joc, dar doar își conservă energia, pentru a ieși din nou la rampă când nu te aștepți.
Lionel Messi (mijlocaș ofensiv central - Argentina) - E omul care face lucrurile să se întâmple. Un talent enorm, iar la această Cupă Mondială a fost și într-o formă incredibilă din punct de vedere fizic. E capabil oricând să decidă soarta unui meci, deși are nevoie de oameni puternici în spate, pentru că nu ajută prea mult pe faza defensivă.
Kylian Mbappe (mijlocaș ofensiv stânga - Franța) - Un fotbalist electric, are o viteză excelentă și un talent imens. Are putere și simte poarta perfect, astfel că nu ar fi de mirare dacă și-ar păstra pentru restul carierei această rată care îl pune în fața lui Ronaldo și Messi, la vârsta lor. E crucial pentru Franța și are pedigree de turnee finale.
Harry Kane (atacant - Anglia) - O alegere care va ridica multe sprâncene, sunt convins. Nu cred că a fost vreun atacant central mai bun decât el, nici măcar Giroud. Muncește enorm pentru echipă și apare decisiv la finalizare. Creează faze, vine în spate pentru a lua mingi, atunci când simte că nu ajung suficiente baloane în careu. Experiența acestui Mondial, chiar dacă a ratat un penalty cu Franța, îl va face și mai puternic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo