Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CUPA MONDIALĂ 2022 | Polonia și Mexic, egal care o ajută pe Arabia Saudită, învingătoarea zilei. Situația în Grupa C

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/11/2022 la 19:58 GMT+2

Polonia și Mexic au remizat, scor 0-0, în cel de-al treilea meci al zilei de la Campionatul Mondial din Qatar. Rezultatul este unul favorabil pentru Arabia Saudită, care este lider după primele meciuri din Grupa C.

Robert Lewandowski ed Edson Alvarez durante Messico-Polonia - Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Polonia și Mexic au debutat marți la Campionatul Mondial din Qatar, întâlnindu-se în cel de-al treilea meci al zilei și ultimul al Grupei C, acolo unde Arabia Saudită a produs o surpriză uriașă în fața Argentinei, una dintre favoritele la trofeu, pe care a învins-o cu 2-1.
Odată cu victoria Arabiei Saudite, întâlnirea dintre Polonia și Mexic a devenit cu atât mai interesantă, întrucât echipa câștigătoare ar fi putut lua o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile de finală.

Mexic, echipa mai periculoasă în meciul cu Polonia

Cea dintâi ocazie a meciului a fost pusă în dreptul mexicanilor. Lozano, cu centrarea, a crezut că îl găsește pe Vega, însă acesta a ratat reluarea și nu a creat pericol la poarta polonezilor.
De partea cealaltă, Robert Lewandovski a vrut să fie și el periculos, dar reluarea cu capul, din corner, a fost deviată, iar mingea a ajuns din nou la colțul terenului.
Mexic a ratat o ocazie mare de a deschide scorul pe Stadionul 974, din Doha, în minutul 26, atunci când Vega a reluat cu capul centrarea din dreapta a lui Herrera, însă balonul nu a nimerit ținta și s-a dus pe lângă buturile parate de Szczesny.
Mexic a făcut un pas în față și, în lipsa unor acțiuni ofensive din partea polonezilor, a încercat să mute jocul în terenul adversarilor. Până la pauză au mai creat de două ori panică, prin Sanchez, care l-a pus la încercare în două rânduri pe Szczesny. Acesta a fost însă la post și a reușit să mențină poarta intactă, intrându-se cu egal alb, 0-0, la vestiare.
CITEȘTE ȘI:

Lewandovski, execuție slabă de la punctul cu var

În minutul 54 a avut loc cea mai interesantă fază a începutului actului secund, după ce Robert Lewandovski a fost doborât în careu în urma unui contact cu Moreno. Deși inițial arbitrul nu a fluierat nimic, după intervenția din camera VAR a pus mingea la punctul de la 11 metri, pentru ca același Lewandovski să fie față în față cu deschiderea de scor la Doha.
Nu s-a întâmplat însă, deoarece șutul slab, expediat de polonez, a fost respins de Ochoa, care s-a opus golului.
La poarta cealaltă, mexicanii au cerut și ei lovitură de pedepasă, însă de această dată centralul întâlnirii nu a mai revenit asupra fazei și a lăsat jocul să continue.
Mexic, scăpată de emoțiile penalty-ului, a devenit periculoasă, iar șutul lui Alvarez, de la 25 de metri, a fost respins de goalkeeper-ul Poloniei.
Vega și-a încercat și el șutul, dar mingea a trecut la câțiva metri de poarta polonezilor, care au mai scăpat o dată cu fața curată.
S-a terminat 0-0 duelul dintre Mexic și Polonia, iar în urma acestui rezultat Arabia Saudită este lider în Grupa C la capătul primei etape din faza grupelor.
Ce meci mai este programat marți, 22 noiembrie:
  • Franța - Australia, Grupa D, ora 21:00
Celălalt rezultat din Grupa C la CM 2022:
Clasament Grupa C după meciurile din prima etapă:
  • 1. Arabia Saudită - 3 puncte
  • 2. Polonia - 1 punct
  • 3. Mexic - 1 punct
  • 4. Argentina - 0 puncte

Mexic - Polonia | Echipele de start

  • Mexic: Ochoa - Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo - Herrera, Alvarez, Chavez - Lozano, Martin, Vega. Rezerve: Cota, Talavera - Alvarado, Alvarez R., Antuna, Araujo, Arteaga, Funes Mori, Guardado, Gutierrez, Jimenez, Pineda, Rodriguez, Romo, Vasquez. Selecționer: Gerardo Martino
  • Polonia: Szczesny - Berezynski, Glik, Kiwior - Cash, Kaminski, Krychowiak, Szymanski, Zalewski - Zielinski, Lewandowski. Rezerve: Skorupski, Grabara - Bednarek, Bielik, Frankowski, Grosicky, Gumny, Jedrzejczyk, Milik, Piatek, Skoras, Swiderski, Szymanski, Wieteska, Zurkowski. Selecționer: Czeslaw Michniewicz
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo