Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cuvintele rostite de Leo Messi cu o clipă înainte de a câștiga Cupa Mondială din Qatar

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/01/2023 la 17:36 GMT+2

Chiar înainte de ultima lovitură de departajare executată de argentinieni în finala Campionatului Mondial din Qatar, executată de Gonzalo Montiel, Lionel Messi a fost surprins privind cerul și rostind câteva cuvinte, însă abia astăzi s-a aflat ce a spus starul "pumelor".

Leo Messi esulta insieme a Leandro Paredes subito dopo il rigore di Montiel, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
A trecut fix o lună de la unul dintre momentele unice din istoria fotbalului, când Lionel Messi, considerat de mulți drept cel mai mare jucător din toate timpurile, a câștigat Cupa Mondială chiar la ultima sa șansă, la ultima sa participare la un astfel de turneu final. Pe 18 decembrie Argentina devenea campioană mondială pentru a 3-a oară în istorie, la 36 de ani distanță de la ultimul trofeu, ridicat la acea vreme de marele Diego Armando Maradona.
Culmea, chiar astăzi a aterizat Messi din nou în Qatar, "pământul sacru" al carierei sale, făcând parte din lotul lui PSG care a făcut deplasarea în Arabia Saudită pentru un meci amical cu starurile de la Al Hilal și Al Nassr, printre care și Cristiano Ronaldo.
A fost momentul visat toată viața de Messi, pentru că a admis în repetate rânduri că își dorește să câștige trofee cu naționala Argentinei, iar Cupa Mondială era cel mai de preț trofeu la care spera, fiind conștient că asta poate fi încununarea întregii sale cariere, după ce, la ediția din 2014, a pierdut în actul final contra Germaniei.
Camerele de filmat au fost mai tot timpul pe starul legitimat la Paris Saint-Germain, iar acesta a fost surprins și când colegul său, Gonzalo Montiel, se pregătea să execute lovitura de la 11 metri decisivă, când scorul penalty-urilor era de 3-2 în favoarea sud-americanilor, iar dacă Montiel marca, titlul mondial revenea Argentinei, ceea ce s-a și întâmplat în cele din urmă.

Cuvintele rostite de Messi chiar înainte de a deveni campion mondial

Fiind la mijlocul terenului alături de colegii săi, așteptând cu nerăbdare ca Montiel să execute penalty-ul decisiv, Messi a fost surprins când s-a uitat scurt spre cer și a spus câteva cuvinte, însă niciun microfon nu a putut capta ultimele vorbe ale lui Messi din postura de jucător care încă nu avea în palmares titlul mondial.
Fanii argentinianului și nu numai au rămas cu o curiozitate nesatisfăcută până astăzi, pentru că GOAL a dezvăluit în premieră care au fost cuvintele spuse de Messi.
Se pare că fix înainte ca Montiel să înscrie de la punctul cu var și Messi să cadă în genunchi de bucurie și emoții, fiind imediat îmbrățișat de coechiperii săi, decarul sud-american i-a vorbit bunicii sale, Celia Olivera Cuccittini, decedată în 1998.
"Ar putea fi astăzi, bunico", ar fi spus Leo Messi.
Este bine cunoscut faptul că Messi a avut o relație specială alături de bunica sa, aceasta fiind cea care a insistat la un antrenor local din Rosario ca Lionel să înceapă să joace fotbal contra unor copii mai mari, în ciuda staturii sale.
Fotbalistul de 35 de ani celebrează aproape fiecare reușită a sa cu două degete ridicate spre cer, semn că îi dedică golul bunicii sale.
Citește și:

Messi, revenire de senzație după CM, egalându-l pe Ronaldo

După o perioadă de vacanță binemeritată în care Lionel Messi a celebrat încontinuu câștigarea titlului mondial, sud-americanul a revenit în cele din urmă la echipa sa de club, PSG și la primul meci oficial în care a fost utilizat, și-a trecut numele pe tabela de marcaj, în disputa echipei sale cu Angers de pe teren propriu, câștigată de liderul din Ligue 1 cu 2-0.
Messi a ajuns la 8 goluri în această stagiune de campionat în tricoul lui PSG în 14 partide. Mai mult decât atât, argentinianul l-a egalat pe Cristiano Ronaldo în ceea ce privește numărul de goluri marcate în primele cinci campionate ale Europei.
Cei doi au marcat câte 696 de goluri. Messi a înscris cele 696 de goluri în La Liga și Ligue 1, în timp ce Ronaldo a ajuns la acest număr grație golurilor marcate în La Liga, Serie A și Premier League. Cu toate acestea, Messi a marcat cele 696 de goluri 831 de partide, cu 88 mai puține decât actualul jucător al celor de la Al-Nassr.
Acum că portughezul a semnat cu Al-Nassr, Messi îl va depăși în acest clasament pe Ronaldo și va rămâne cu recordul. Din cele 696 de goluri marcate de argentinian, 672 au fost marcate în La Liga, în tricoul Barcelonei.
În ceea ce îl privește pe Ronaldo, 450 de goluri au fost marcate în La Liga, pe vremea când evolua la Real Madrid. El a mai marcat 101 goluri în Serie A la Juventus și alte 135 de goluri în cele două perioade în care a evoluat la Manchester United.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol