Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Bruyne, stânjenit că a fost numit "omul meciului" contra Canadei. Replica uimitoare

Cristian Mihală

Actualizat 24/11/2022 la 08:28 GMT+2

Kevin De Bruyne este unul dintre cei mai modești jucători, iar acest lucru a fost încă o dată evident aseară, când s-a fâstâcit în momentul în care a fost desemnat omul meciului, în partida Belgia - Canada 1-0. Mijlocașul lui City a făcut un meci modest și e conștient de acest lucru.

De Bruyne freuen die drei Punkte, nicht die Leistung

Credit imagine: SID

Selecţionata Belgiei a învins echipa Canadei cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.
''Diavolii roşii'', medaliaţi cu bronz în urmă cu patru ani, s-au impus prin golul reuşit de Michy Batshuayi (44), însă victoria lor nu a fost obţinută atât de uşor, nord-americanii ratând un penalty și ratând în serie mari ocazii, în special în prima parte.
Logica partidei l-ar fi indicat pe Courtois drept omul meciului, dar organizatorii l-au desemnat pe De Bruyne. Mijlocașul lui City a făcut însă o partidă mai degrabă slabă, greșind câteva pase ușoare, în situații care se puteau transforma în ocazii uriașe.
Conștient că nu a jucat nici pe departe la nivelul obișnuit, KDB s-a simțit stânjenit când a primit distincția și s-a comportat în consecință.
"Nu cred că am făcut un meci mare, nu știu de ce mi-ați oferit acest trofeu. Poate din cauza numelui meu", a spus De Bruyne, stânjenit oarecum de distincție.

Canada a dominat mult timp Belgia, la Campionatul Mondial

Batshuayi a semnat prima ocazie a meciului, în minutul 1, cu un şut de la 20 de metri, prins de portar.
Canada, la a doua sa participare la Cupa Mondială, după ediţia din 1986, a început în forţă, surprinzând echipa antrenată de Roberto Martinez, care a rezistat cu greu asalturilor.
În minutul 8, un şut al lui Buchanan a fost deviat cu mâna de Carrasco, iar canadienii au primit penalty, după verificarea VAR, însă Alphonso Davies, jucătorul lui Bayern Munchen, a tras telefonat şi Courtois a respins (11). Ar fi fost primul gol al Canadei la Cupa Mondiale, după ce în 1986 nu a înscris.
Nord-americanii au continuat ofensiva, dar Courtois (30) a respins şutul lui Johnston, apoi Alderweireld a blocat şutul din întoarcere al lui David (31). În min. 39, Laryea a fost călcat de Witsel în careul Belgiei, dar nu s-a acordat din nou penalty.
Belgienii au avut o oportunitate bună în minutul 23, dar Batshuayi a fost blocat în careu de Hutchinson în momentul şutului.
''Diavolii roşii'' au înscris în minutul 44, prin Batshuayi, care a fost angajat de Alderweireld cu pasă lungă, de excepţie, şi l-a executat pe Borjan.
Canada a mai avut două situaţii bune până la pauză, însă Buchanan a reluat peste poartă din 6 metri la centrarea lui Laryea (45+2), iar şutul violent al lui Eustaquio, din marginea careului, a fost blocat de Tielemans (45+5).
După pauză, Belgia a făcut mutările necesare şi a neutralizat jocul Canadei, însă nici nord-americanii nu au mai avut aceeaşi vivacitate şi inspiraţie.
Echipa antrenată de englezul John Herdman şi-a mai creat ocazii de gol, însă fără un grad de periculozitate ridicat: David a trimis cu capul pe lângă (48), iar mingea expediată de Larin cu capul (80) a fost prinsă de Courtois.
Belgienii au avut şi ei câteva oportunităţi, însă Batshuayi a fost blocat de Laryea în momentul şutului (67), iar De Bruyne nu a reuşit să găsească precizia necesară pentru a-l învinge pe Borjan (86, 90+1).
În celălalt meci al grupei, Marocul şi Croaţia au terminat nedecis, 0-0.
Duminică 27 noiembrie sunt programate meciurile din etapa a doua, Belgia - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 15:00) şi Croaţia - Canada.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo