Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elveția - Camerun 1-0, în primul meci din "Grupa Morții" din Qatar! Embolo, gest superb după gol

Nicu Savin

Publicat 24/11/2022 la 13:56 GMT+2

Elveția a început perfect Campionatul Mondial din Qatar, învingând cu 1-0 reprezentativa Camerunului. Unicul gol al partidei a fost înscris de Breel Embolo, un jucător născut chiar în țara africană.

Breel Embolo dopo il gol segnato durante Svizzera-Camerun - Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Astăzi se încheie prima etapă din faza grupelor la Mondialul din Qatar. Prima partidă a zilei a fost cea dintre Elveția și Camerun, iar intensitatea a fost foarte ridicată pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah.
Africanii au făcut o primă repriză mai bună, dar au ratat două oportunități bune de a deschide scorul, la aceeași fază. În minutul 10, Mbeumo a scăpat singur cu Sommer, dar portarul lui Glandbach a avut o intervenție salvatoare. Mingea a sărit la Toko Ekambi, însă vârful lui Lyon a trimis peste poartă dintr-o poziție ideală.
Avertizați de potențialul ofensiv al "Leilor neîmblânziți", elvețienii au fost mult mai atenți în apărare, dar în plan ofensiv nu au reușit mai nimic până la pauză. Imediat după revenirea de la vestiare, reprezentativa "Țării Cantoanelor" a deschis scorul. În minutul 48, Embolo a finalizat cu sânge rece o acțiune perfectă de atac a elvețienilor, la care pasatorul decisiv a fost Shaquiri.
Atacantul lui AS Monaco nu s-a bucurat după reușita sa. Acesta s-a născut la Yaounde, capitala Camerunului, deci gestul său este de înțeles și de lăudat în același timp.
Embolo este al 6-lea marcator de la acest mondial care are rădăcini în altă țară decât cea pe care o reprezintă. Primii 5 au fost Saka (Nigeria, reprezintă Anglia), Gakpo (Togo, reprezintă Olanda), Mbappe (Camerun, reprezintă Franța), Weah (Liberia, reprezintă SUA) și Batshuayi (Congo, reprezintă Belgia).

Elveția - Camerun 1-0 | Naționalele din Africa încă nu au marcat în Qatar

În continuare, jocul a curs în favoarea Elveției, africanii nereușind decât în rare ocazii să apară periculos în preajma careului advers. Elvețienii au ratat șansa desprinderii în minutul 66, când Onana a avut un reflex de zile mari la șutul lui Vargas. Pe final, europenii nu au mai forțat prea mult în atac și s-au mulțumit să-și apere avantajul minim de pe tabelă, obiectiv îndeplinit fără prea mari emoții.
Seferovic a ratat o ocazie uriașă în prelungiri, dar nu a mai contat. S-a terminat 1-0 și Elveția a început ideal turneul final, luând 3 puncte din duelul cu cea mai slab cotată echipă din "Grupa morții". În celălalt meci al grupei se vor duela Brazilia și Serbia, în această seară, de la ora 21:00.
De partea cealaltă, Camerun este aproape exclusă din calculele calificării, având în vedere că mai are de juca cu Serbia, în etapa a 2-a, respectiv Brazilia, în ultimul meci. În urma acestui rezultat, naționalele din Africa rămân fără gol marcat în Qatar. Senegal a pierdut cu 2-0 în fața Olandei, iar Tunisia și Maroc ar remizat alb în duelurile cu Danemarca și Croația. Onoarea Africii ar putea fi salvată de Ghana, dar "Stelele Negre" au o misiune dificilă la debut, urmând a întâlni Portugalia, azi, de la ora 18:00.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo