Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emiliano Martinez, după ce Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale: "Toată lumea voia ca noi să pierdem"

Alex Masgras

Publicat 14/12/2022 la 16:48 GMT+2

Argentina s-a calificat în finala Cupei Mondiale după ce a învins Croația în semifinale cu 3-0. Selecționata "pumelor" a început cu stângul turneul final, pierzând meciul de debut cu Arabia Saudită, dar a reușit să treacă peste acel moment și să ajungă la 90 de minute de cucerirea trofeului pentru a treia oară în istoria sa.

Lionel Messi and Emiliano Martinez of Argentina celebrate the team's 3-0 victory in the FIFA World Cup Qatar 2022 semi final match between Argentina and Croatia at Lusail Stadium on December 13, 2022 in Lusail City, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Argentina a fost împotriva tuturor în drumul său către marea finală, crede Emiliano Martinez. "Pumele" au obținut calificarea în marea finală după victoria din semifinale în fața Croației, scor 3-0.
La începutul turneului, după înfrângerea în fața Arabiei Saudite în primul meci din faza grupelor, puțini mai vedeau Argentina capabilă să ajungă până în ultimul act. Emiliano Martinez, portarul sud-americanilor, le-a mulțumit fanilor pentru susținerea incredibilă afișată pe toată durata turneului:
"Nu îmi vine să cred. Pur și simplu nu îmi vine să cred. Am pierdut primul meci și totul era cu susul în jos. Oamenii se îndoiau de noi. Evident, se încheiase seria de 36 de meciuri fără înfrângere.
Prima repriză cu Mexic nu a fost cea mai bună. Toată lumea voia ca noi să pierdem, eram noi versus restul lumii. Mă bucur că acest grup de 26 de jucători este format din luptători și că avem 45 de milioane de argentinieni în spatele nostru.
Este minunat. Simțim publicul pe străzi, mereu sunt pline de argentinieni. De fiecare dată când jucăm ne simți ca acasă. Sunt 40-50.000 de argentinieni la fiecare meci. Suntem bucuroși să îi avem alături de noi", a spus Emiliano Martinez, după calificarea în finala Cupei Mondiale.
Citește și:

Franța-Maroc, a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar

Argentina așteaptă acum adversara din marea finală. Miercuri seară va avea loc a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar. Franța, campioana mondială din 2018, va întâlni marea surpriză a competiției din acest an, Maroc, prima echipă africană calificată în penultimul act.
Miercuri, 14 decembrie
  • Franța - Maroc (ora 21:00)
Sâmbătă, 17 decembrie
  • Finala mică (ora 17:00)
Duminică, 18 decembrie
  • Finala mare (ora 17:00)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo