Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii au votat cea mai spectaculoasă Cupă Mondială din secolul 21. Rezultatul este zdrobitor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/12/2022 la 19:38 GMT+2

O cunoscută publicație din Marea Britanie a solicitat opinia microbiștilor din întreaga lume cu privire la cel mai spectaculos Campionat Mondial din secolul 21, după ce s-au disputat 6 ediții, iar rezultatul votului de până acum este unul zdrobitor.

Detail of the FIFA World Cup Trophy during the UEFA Nations League A group one match between France and Netherlands at Stade de France on September 9, 2018 in Paris, France.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Cupa Mondială din Qatar a fost una atipică din mai multe puncte de vedere, principalul criteriu fiind perioada de disputare, însă a fost una dintre cele mai controversate din istorie, pentru că au existat mai multe acuzații de corupție sau de rele tratamente asupra muncitorilor care au lucrat pentru dezvoltarea infrastructurii.
Totuși, deznodământul ultimei ediții a Mondialului nu va fi uitat cu siguranță de niciun microbist din lume, având în vedere că Lionel Messi a reușit să câștige primul său astfel de trofeu din carieră, cel pe care și-l dorea cel mai mult, chiar la ultima sa participare la turneul final. Datorită lui, Argentina a fost una dintre cele mai susținute echipe naționale în Qatar, atât ca număr de fani prezenți în tribune, dar și ca interes media, pentru că cel care este considerat de mulți ca fiind cel mai bun fotbalist din lume a impresionat pe teren, în ciuda faptului că are 35 de ani, vârstă la care alți jucători s-ar fi retras deja.
Firește, Campionatul Mondial din Qatar este cel mai proaspăt în mintea tuturor suporterilor, pentru că trofeul a fost câștigat în urmă cu doar 8 zile, însă rămâne și unul dintre cele mai contestate astfel de competiții din istorie, motivele fiind foarte multe.
Publicația BBC a vrut să vadă cât de mult au contat scandalurile din jurul desfășurării Cupei Mondiale în Qatar și cât de mult au fost acestea "umbrite" de nivelul bun al fotbalului de la turneul final, astfel că au făcut un sondaj prin care fanii sunt puși să aleagă care a fost cea mai spectaculoasă Cupă Mondială din secolul actual, după ce s-au disputat deja 6 ediții.

Fanii au votat cea mai spectaculoasă Cupă Mondială din secolul 21

În ultimii 22 de ani s-au disputat 6 ediții a Cupei Mondiale, după cum urmează:
  • 2002 - Japonia și Coreea de Sud
  • 2006 - Germania
  • 2010 - Africa de Sud
  • 2014 - Brazilia
  • 2018 - Rusia
  • 2022 - Qatar
Naționala Braziliei s-a impus la turneul final găzduit de cele două țări asiatice în 2002, ca mai apoi trofeul să fie ridicat numai de țări europene până în acest an. Italia, Spania, Germania și Franța s-au impus la edițiile din 2006, 2010, 2014 și 2018, iar acum, în Qatar, campioana lumii vine din nou din America de Sud, după victoria Argentinei din marea finală cu Franța, decisă la loviturile de la 11 metri.
Microbiștii au fost puși să voteze care a fost cel mai frumos astfel de turneu final dintre ultimele 6 ediții, iar rezultatul este unul zdrobitor în favoarea Cupei Mondiale desfășurate în Qatar, având peste 3 sferturi din numărul total al voturilor.
Astfel, Qatar este cel mai apreciat Campionat Mondial din secolul 21, însă motivele sunt legate clar și de faptul că este cea mai proaspătă, dar și de deznodământul final și de finala absolut superbă care a avut momente intense, parcă interzise celor cu probleme cardiace, mai ales dacă susțineau una dintre cele două formații. Iată cum au votat fanii în legătură cu turneele finale mondiale organizate în acest secol:
  • 2022 (Qatar) - 78%
  • 2002 (Japonia și Coreea de Sud) - 6%
  • 2014 (Brazilia) - 5%
  • 2006 (Germania) - 4%
  • 2018 (Rusia) - 4%
  • 2010 (Africa de Sud) - 3%
Citește și:

Fanii au ales cel mai frumos gol de la Mondialul din Qatar

Odată cu încheierea competiției, suporterii au fost îndemnați să voteze care a fost cel mai frumos gol de la această ediție a competiției. În această seară, cei de la FIFA au anunțat rezultatul pe contul de Twitter al organizației.
Conform oficialilor forului internațional, cea mai spectaculoasă reușită a fost cea a lui Richarlison, din partida Brazilia - Serbia, din cadrul fazei grupelor. Meciul a fost câștigat de sud-americani cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de atacantul legitimat la Tottenham.
Richarlison
În minutul 73 al partidei dintre Brazilia și Serbia, atacantul din Premier League a finalizat superb, din centrarea lui Vinicius Junior, după o preluare de mare efect și o execuție fantastică, caracteristică parcă a fotbalului brazilian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo