Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fără bere la Cupa Mondială! Qatar a interzis băuturile alcoolice pe stadioanele turneului final

Alex Masgras

Publicat 18/11/2022 la 16:11 GMT+2

Cu doar două zile înaintea debutului Cupei Mondiale, FIFA a anunțat că nu se va vinde bere pe stadioanele care organizează meciuri turneului final sau în proximitatea acestora.

A view of Al Bayt Stadium and a FIFA World Cup , ahead of the 2022 FIFA World Cup in Al Khor, Qatar on November 02, 2022. Al Bayt Stadium is with a capacity of 60 thousand people, this stadium is inspired by the tents called "byt al sha'ar" used by the lo

Credit imagine: Getty Images

FIFA a anunțat cu 48 de ore până la debutul Cupei Mondiale că nu se va vinde bere pe stadioanele care găzduiesc partide de la turneul final. Vânzarea băuturilor alcoolice în Qatar este strict controlată de autorități. Budweiser, unul dintre sponsorii FIFA pentru Cupa Mondială, ar fi trebuit să fie singurul producător care vinde bere la turneul din Qatar.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano
Acum, cu doar două zile până la fluierul de start, băuturile alcoolice nu vor mai fi disponibile pe stadion sau în proximitatea acestuia. Singurele locații în care fanii pot consuma alcool sunt în Fan Zone-uri sau la hotel.
Budweiser este unul dintre cei mai importanți sponsori FIFA și plătește 75 de milioane de euro pentru această înțelegere.
Producătorul american de bere a reacționat deja prin intermediul contului său de Twitter, postând mesajul: "E stânjenitor", mesaj care a fost șters ulterior.
Cu toate acestea, fanii prezenți în tribunele stadioanelor din Qatar vor avea la dispoziție răcoritoare și bere fără alcool, așa cum a precizat FIFA în comunicatul oficial.
Citește și:

ORGANIZATORII MONDIALULUI DIN QATAR AU INVENTAT O NOUĂ MESERIE, CEA DE SUPORTER

Situație amuzantă și de-a dreptul ridicolă în privința Campionatului Mondial din Qatar. Oficialii turneului final ar plăti fani pakistanezi care să intre pe stadioane și să susțină anumite echipe naționale, doar pentru ca atmosfera de pe arene să fie una spectaculoasă.
Deși inițial era doar un zvon, se pare că apar tot mai multe detalii cu privire la această informație, care o confirmă. Conform publicației SporX, qatarezii "închiriază" fani din Pakistan.
Ca aceștia să fie atrași pentru o astfel de "meserie", cea de suporter, s-ar oferi 10 euro pentru fiecare persoană pentru fiecare zi în care aceștia asistă la meciuri. Mai mult, cazarea lor este asigurată de organizatori și vor primi, de asemenea și 3 mese pe zi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo