Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța, pentru a doua oară consecutiv în finala Cupei Mondiale! Mbappe, duel de vis cu Messi în Qatar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/12/2022 la 23:05 GMT+2

Franța s-a impus cu 2-0 în fața Marocului în cea de-a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar și ajunge în ultimul act al competiției pentru a doua oară la rând, urmând să lupte cu Argentina pentru apărarea trofeului cucerit în 2018.

Kylian Mbappé, Randal Kolo Muani et les autres célèbrent le deuxième but de l'équipe de France face au Maroc

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Cea de-a doua semifinală de la Cupa Mondială din Qatar le-a adus față în față pe Franța, campioana în exercițiu, și Maroc, surpriza plăcută a acestei ediții a turneului, câștigătoarea confruntării urmând să se califice în ultimul act al competiției.
Partida a început de la 1-0 pentru francezi, care au deschis scorul la doar 5 minute de la primul fluier. După o fază plecată de la Griezmann, mingea a ajuns la Theo Hernandez, care a reluat din apropierea careului mic, din semi-foarfecă, fără șansă pentru Bounou. Acesta a fost cel dintâi gol înscris între buturile goalkeeper-ului marocan la această competiție, cu excepția autogolului lui Aguerd din partida cu Canada.
Meciul a început cu ritm, iar la poarta cealaltă marocanii au ripostat în minutul 10, în încercarea egalării. Ziyech a șutat din unghi, dar mingea nu i-a dat emoții lui Lloris.
Franța a încercat să își mărească ecartul pe tabelă, în minutul 18, însă Giroud, rămas singur cu portarul, a preluat mingea pe piept, iar balonul a atins doar bara din partea dreaptă a porții lui Bounou.
Elevii lui Didier Deschamps au ratat o nouă ocazie mare în prima secvență a jocului, șutul lui Mbappe fiind respins de un fundaș advers până la Giroud, care nu a reușit să marcheze al doilea gol pentru "Cocoșul Galic" cu poarta goală.
Francezii au rămas în atac, dar Varane a reluat pe lângă după executarea unui corner.
Ultima mare ocazie a primei părți le-a aparțiut marocanilor, care au fost aproape să restabilească egalitatea cu un gol de senzație, după ce foarfeca lui El Yamiq a nimerit doar stălpul din dreapta lui Lloris.
La pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru campionii mondiali, scor 1-0, diferență stabilită încă din startul partidei de Theo Hernandez.
CITEȘTE ȘI:

Franța își va apăra trofeul în finala cu Argentina

Întorși de la vestiare, marocanii au fost mai periculoși în primele secvențe de joc ale actului secund. En Nesyri a fost aproape de a face 1-1 în minutul 54 al duelului, dar Konate a fost la post și a intervenit imediat, respingând pericolul din preajma porții lui Lloris.
Franța a făcut pasul în spate, dar nici Marocul nu a găsit drumul spre gol, ocaziile mari aparținându-le tot campionilor mondiali.
Au mai rămas Argentina și Franța! Cine câștigă trofeul Cupei Mondiale din Qatar 2022?
Thuram a lovit cu capul, dar mingea a trecut pe lângă buturile adversarilor. Fofana a fost și el aproape de 2-0, iar cu 10 minute înainte de prelungiri băieții lui Deschamps au făcut un pas uriaș spre ultimul act, marcând golul de 2-0.
Mbappe a făcut legea printre adversari în careul de 16 metri, iar mingea deviată a ajuns la nou-intratul Kolo Muani, care a perforat plasa la prima atingere a balonului, după doar 44 de secunde de când fusese introdus, ducând-o pe Franța la 10 minute de marea finală a turneului.
Maroc a irosit o ocazie uriașă în minutele adiționale, dar până la urmă s-a terminat 2-0 pentru Franța, care se califică în finală, acolo unde urmează să întâlnească Argentina, în meciul cu trofeul pe masă.

Programul celor două finale de la Cupa Mondială

După rezultatele înregistrate în semifinale, s-au stabilit așadar cele două echipe care vor lupta duminică, de la ora 17:00, pe stadionul Lusail, pentru aurul mondial. Argentina, calificată după victoria categorică cu Croația, va lupta pentru a se încorona campioană în fața deținătoarei actuale a trofeului, Franța, echipă care a trecut în penultimul act de Maroc.
Cu o zi în urmă, sâmbătă, tot de la ora 17:00, va avea loc finala mică, vicecampioana mondială Croația urmând să joace pentru medalia de bronz cu Maroc.
Sâmbătă, 17 decembrie
  • Finala mică (ora 17:00): Croația - Maroc
Duminică, 18 decembrie
  • Finala mare (ora 17:00): Argentina - Franța

Franța - Maroc 2-0 | Echipele de start

  • Franța: Lloris - Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez - Tchouameni, Fofana - Dembele, Griezmann, Mbappe - Giroud. Rezerve: Areola, Camavinga, Coman, Disasi, Guendouzi, Kolo Muani, Mandanda, Pavard, Saliba, Thuram, Upamecano, Veretout. Selecționer: Didier Deschamps
  • Maroc: Bono - Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss, Mazraoui - Amrabat, Ounahi - Ziyech, En Nesyri, Boufal. Rezerve: Aboukhlal, Amallah, Attiat-Allah, Benoun, Chair, Dari, El Khannous, Ez Abde, Hamdallah, Jabrane, Munir, Sabiri, Tagnaouti, Zaroury. Selecționer: Walid Regragui
Campionatul Mondial din Qatar 2022 se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo