Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania e OUT, dar Neuer a rămas în istorie! Record greu de egalat stabilit de portarul neamț

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/12/2022 la 00:03 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Manuel Neuer a fost titular în partida Germaniei contra celor din Costa Rica și a devenit portarul cu cele mai multe apariții la turneele finale. Neamțul nu s-a putut bucura pentru acest record, naționala sa fiind eliminată încă din grupe.

Manuel Neuer est devenu le gardien le plus capé en Coupe du monde avec l'Allemagne face au Costa Rica

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Campionatul Mondial 2022 | Germania a jucat o partidă crucială pentru calificarea în optimile turneului final din Qatar, împotriva celor din Costa Rica. Nemții au câștigat cu 4-2, însă înfrângerea Spania cu 1-2 în fața Japoniei i-a lăsat acasă. Golaverajul inferior față de al ibericilor a fost cel care a decis soarta Germaniei.
Odată cu titularizarea din această partidă, Manuel Neuer a devenit portarul cu cele mai multe prezențe la Cupa Mondială. Neamțul a bifat cea de-a 19-a apariție la un turneu final, doborând astfel vechiul record.
În meciul în care a doborât acest record, Neuer a încasat două goluri, însă a demonstrat că încă se află la nivel înalt și a reușit o paradă senzațională în finalul primei reprize. Portarul lui Bayern Munchen a avut un reflex de zile mari în fața lui Fuller Spence, care scăpase singur spre poartă. Neuer a întins o mână salvatoare, trimițând mingea în corner.
Ajuns la 36 de ani, este posibil ca aceasta să fie ultima Cupă Mondială pentru goalkeeper-ul german, care nu-și va mai îmbunătăți astfel recordul stabilit în Qatar. Germania părăsește pentru a doua oară consecutiv Mondialul încă din faza grupelor, după eliminarea din Rusia (2018).
Citește și:

Spania și Japonia au obținut biletele pentru optimile Cupei Mondiale

Victoria Germaniei cu 4-2 în fața Costa Ricăi nu a fost îndeajuns pentru calificare. Nemții au terminat grupa E la egalitate de puncte cu Spania, însă au avut un golaveraj net inferior. Ibericii au stat la adăpostul acelui 7-0 din prima etapă și au avansat în fazele eliminatorii, unde vor da peste Maroc.
Japonia s-a clasat pe prima poziție, însă va avea parte de un adversar mai greu decât naționala lui Luis Enrique. Croația a luat locul 2 în grupa F, astfel că niponii vor da peste naționala lui Modric și compania.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo