Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ghana a învins Coreea de Sud, după un meci nebun! Africanii, la mâna lor pentru a ajunge în optimi

Nicu Savin

Actualizat 28/11/2022 la 17:03 GMT+2

Ghana a trecut cu 3-2 de Coreea de Sud, în al 3-lea meci al grupei H a Campionatului Mondial din Qatar. În urma acestui rezultat, africanii au luat o opțiune serioasă pentru a merge mai departe, în timp ce șansele asiaticilor au scăzut semnificativ.

Iñaki Williams en el Ghana-Corea

Credit imagine: Getty Images

Grupa H a Campionatului Mondial din Qatar este una dintre cele mai echilibrate, iar asta s-a văzut încă din primele două meciuri, când Portugalia a învins Ghana cu 3-2, iar Uruguay și Coreea de Sud au remizat alb. Al treilea meci al grupei, Ghana - Coreea de Sud, a fost unul nebun și s-a terminat cu o victorie a africanilor cu 3-2. Jucătorii lui Otto Addo au trecut repede peste eșecul cu Portugalia și au ajuns la stadion dansând și cântând, oferind una dintre imaginile memorabile ale acestui turneu final.
În privința desfășurării partidei, asiaticii au început în forță și au pus presiune constantă la poarta adversă, având 7 cornere în primele 20 de minute. Diferența de talie nu i-a ajutat însă să creeze mare pericol, iar "Stelele Negre" au dat lovitura cu prima ocazie. Salisu a deschis scorul în minutul 24, după o învălmășeală în careul sud-coreenilor, în urma unei faze fixe bine executate. Jucătorul lui Southampton a devenit astfel primul fundaș care marchează pentru Ghana la un Campionat Mondial.
La 10 minute distanță, africanii și-au dublat avantajul. Mohammed Kudus a făcut 2-0 cu o lovitură de cap, în urma unei centrări ideale a lui Jordan Ayew, iar fanii ghanezii din tribune au declanșat fiesta.

Ghana - Coreea de Sud 3-2 | Africanii depind doar de ei pentru calificarea în optimi

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, dar în repriza a 2-a partida a explodat. Aflați cu spatele la zid, sud-coreeni s-au aruncat în atac încă din primul minut. Gue-Sung Cho a fost blocat de portarul Ghanei în minutul 53, dar acesta nu a mai avut ce face la 5 minute distanță, când lovitura de cap a atacantului sud-coreean a fost mult mai precisă și s-a făcut 1-2.
Același Gue-Sung Cho a mai înscris o dată în minutul 61, tot cu o lovitură de cap, iar avantajul Ghanei a fost anihiliat astfel în numai 3 minute.
Ghanezii și-au dat seama că au greșit retrăgându-se atât de devreme și au început să conteze mai mult în ofensivă. În minutul 68, atacurile au dat din nou roade. Inaki Williams a primit o centrare perfectă de pe partea stângă, dar a luftat incredibil. Mingea a ajuns la Kudus, care a făcut dubla cu un șut plasat din interiorul careului. Jucătorul lui Ajax a devenit astfel primul ghanez care reușește o dublă la Cupa Mondială.
Sud-coreenii au riscat totul pe final, dar nu au reușit să mai egaleze încă o dată. Ocazii au avut, dar neinspirația de la finalizare sau intervențiile la sacrificiu ale fundașilor și portarului Ghanei au păstrat tabela neschimbată până la ultimul fluier, care a venit după 11 minute de prelungiri.
În urma acestui rezultat, Coreea de Sud rămâne cu un singur punct și este aproape eliminată din competiție, dar va păstra o fărâmă de speranță indiferent de scorul partidei dintre Portugalia și Uruguay. În schimb, Ghana depinde numai de ea pentru a accede în optimi. O victorie cu Uruguay în ultima etapă ar duce reprezentativa africană în fazele eliminatorii. Va fi și un prilej de revanșă pentru ghanezi, care în 2010 au fost eliminați dramatic de Uruguay în sferturi, după executarea loviturilor de departajare, meci în care au ratat un penalty în minutul 120.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo