Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Asiei | Iordania produce marea surpriză, elimină Coreea de Sud și merge în premieră în finală

Irina Aldea

Publicat 06/02/2024 la 19:01 GMT+2

Iordania a produs o surpriză uriașă în prima semifinală de la Cupa Asiei și a eliminat favorita certă de pe hârtie, Coreea de Sud, în competiția care se desfășoară în Qatar.

Iordania - Coreea de Sud

Credit imagine: Getty Images

Cupa Asiei se apropie de punctul culminant, iar astăzi s-a stabilit prima finalistă a competiției organizate în Qatar. Iordania a produs marea surpriză și a învins Coreea de Sud cu scorul de 2-0, grație reușitelor lui Al Naimat, fotbalistul lui Al Ahli, și Al-Tamari, care e sub contract cu Montpellier.
Iordania, care se află pe locul 87 în clasamentul FIFA, merge așadar pentru prima dată în istoria sa în ultimul act al Cupei Asiei, o performanță cu adevărat impresionantă pentru o țară cu mai puțin de 12 milioane de locuitori. Până la ediția din acest an, Iordania a mai participat de doar 5 ori la turneul final, ajungând de două ori până în sferturi, în 2004 și 2011.
CITEȘTE ȘI:

Iordania, parcurs uimitor până în finala Cupei Asiei. Victorie cu Coreea de Sud și calificare în premieră în ultimul act

Sud-coreeni erau favoriți clari în cadrul acestei întâlniri, chiar dacă "au tremurat" pe parcurs până în penultimul act al competiției. După ce au terminat pe 2 în Grupa E, Son & Co. au trecut la penalty-uri de Arabia Saudită şi în prelungiri de Australia. Iordania, de partea cealaltă, a bifat un parcurs incredibil până în prima finală din istoria țării lor.
Elevii lui Ammouta s-au clasat pe 3 în Grupa E şi le-au învins apoi pe Irak şi Tajikistan, însă partida cu irakienii a fost un adevărat roller-coaster. Iordanienii au fost conduşi cu 2-1 până în minutul 90+5, câştigând meciul în timp regulamentar. În cea de-a doua semifinală, programată miercuri, de la ora 17:00, se vor întâlni Iran şi Qatar, țara gazdă. Marea finală va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo