Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique, mulțumit cu remiza dintre Spania și Germania la Cupa Mondială: "Vom fi primii în grupă"

Irina Aldea

Publicat 27/11/2022 la 23:51 GMT+2

Selecţionatele Spaniei şi Germaniei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, într-un meci din Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Luis Enrique

Credit imagine: Getty Images

Rezultat echitabil între cele două foste campioane mondiale, după golurile marcate de Alvaro Morata (62), respectiv Niclas Fuellkrug (83). Cele două formaţii veneau după debuturi complet diferite.La precedentul duel dintre cele două echipe, Spania a surclasat Germania cu 6-0, în noiembrie 2020, în Liga Naţiunilor. Ambele echipă au şanse de calificare în optimile de finală, după ce Costa Rica a învins Japonia cu 1-0.
Alvaro Morata, MPV-ul meciului cu Germania, a făcut o evaluare pozitivă a prestației "La Roja" în ciuda egalului care lasă deschisă calificarea în optimile de finală: "Germania este o echipă mare, una dintre favorite și are câțiva dintre cei mai buni jucători din lume. Trebuie să rămâi cu partea pozitivă. Este necesar să se țină cont că este Germania, o mare echipă. Au avut o oportunitate de a înscrie și au profitat de ea. I-au urmărit pe oamenii noștri și a fost dificil. Trebuie să rămânem cu partea pozitivă, să analizăm jocul și să ne îmbunătățim la antrenamente", a transmis atacantul.
CITEȘTE ȘI:

Spania – Germania, remiză în grupe la Cupa Mondială. Ce au spus Morata și Luis Enrique

Selecționerul naționalei Spaniei, Luis Enrique, s-a declarat mulțumit de egalul cu Germania, precizând că, în fața următorului meci cu Japonia, "vom merge fără să speculăm și vom fi primii în grupă": "Când o să văd meciul o să-mi placă mai mult decât senzația pe care o am acum. În primele două zile ne spun că vom fi lideri și că depindem de noi înșine.
Îmi place atitudinea pe care o avem și intenția de a merge la joc și nu de a specula. Am văzut o primă repriză mai bună, dar pe tot parcursul jocului ne-a lipsit un pic de încredere să credem că putem face mai mult rău Germaniei, ei au mers pe totul sau nimic, nu am putut controla jocul, s-a transformat într-un meci dus-întors și ne-au prins într-un fel la înghesuială, dar echipa a fost ambițioasă și voi fi mulțumit când voi vedea jocul mâine".
Despre Germaniei: "A fost o greșeală pe care nu o facem de obicei... trebuie să încercăm să evităm greșelile, dar așa e în fotbal".
Nivelul Spaniei: "Îmi place atitudinea pe care o avem și intenția de a merge la joc și de a nu specula. Vom intra pe teren la ultimul meci fără să speculăm și vom merge să câștigăm și să fim primii în grupă".
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo