Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marea speranță a americanilor, după eliminarea de la Cupa Mondială: "Este important pentru noi"

Alex Masgras

Publicat 04/12/2022 la 11:33 GMT+2

Statele Unite ale Americii și-au încheiat parcursul la Cupa Mondială din Qatar în faza optimilor de finală, acolo unde echipa condusă de Gregg Berhalter a fost învinsă de Olanda, scor 1-3. Cu toate acestea, parcursul bun din Qatar le dă speranțe americanilor, care speră ca fotbalul să se dezvolte și mai mult peste ocean.

Die USA stehen im WM-Achtelfinale

Credit imagine: Getty Images

Partida cu Olanda din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar a reprezentat capătul de drum al echipei antrenate de Gregg Berhalter. Americanii au fost învinși sâmbătă seară de "portocala mecanică", scor 1-3, dar acest lucru nu îi demoralizează.
Matt Turner, titularul din poarta SUA, care este legitimat în prezent la Arsenal, a vorbit la finalul partidei cu Olanda despre importanța prestațiilor bune ale naționalei sale la turneul din Qatar. Turner este convins că fotbalul va crește și mai mult în Statele Unite, atâta timp cât prestațiile și rezultatele echipei naționale vor fi la înălțime:
"Este mereu important pentru noi să ne descurcăm bine deoarece știm că ni se oferă o atenție mai mare din partea presei și a televiziunilor din Statele Unite. Prestațiile bune de la Cupa Mondială ajută foarte mult în dezvoltarea sportului", a spus Turner, potrivit GOAL.
Citește și:

BERHLATER, ÎNCÂNTAT DE PROGRESUL SUA, ÎN CIUDA ELIMINĂRII DE LA CUPA MONDIALĂ DIN QATAR

Cupa Mondială din 2026 va avea loc în Statele Unite ale Americii, Canada și Mexic. În ceea ce privește naționala SUA, americanii au mari speranțe, deoarece progresul lor este evident. În ciuda rezultatului din optimi, Berhalter este mulțumit de progresul echipei sale și de modul în care aceasta s-a prezentat pe teren la fiecare partidă a acestui turneu final:
"Am progresat. Când oamenii se uită la echipa noastră, ei văd o identitate clară, văd acești băieți care ies pe teren și luptă unul pentru celălalt. Văd talent pe teren. Am progresat, dar astăzi nu am reușit mai mult", a declarat selecționerul SUA.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo