Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matthaus a răbufnit după Germania-Japonia 1-2! Marile erori pe care i le-a reproșat lui Hansi Flick

Nicu Savin

Publicat 24/11/2022 la 14:43 GMT+2

Lothar Matthaus a avut un discurs dur după ce Germania a pierdut în fața Japoniei la Campionatul Mondial din Qatar. Fostul mare jucător crede că jucătorii au fost distrași de controversele legate de campania One Love și nu l-a menajat nici pe selecționerul Hansi Flick, care ar fi greșit flagrant prin schimbările făcute.

Matthäus: Flick-Team nicht im Favoritenkreis

Credit imagine: SID

Tensiunea este la cote înalte în Germania, după ce naționala a debutat cu o înfrângere neașteptată la Cupa Mondială din Qatar. "Mannschat"-ul a condus cu 1-0 la pauză Japonia, dar a pierdut incredibil cu 2-1, ceea ce a declanșat o adevărată furtună în fotbalul german.
Hansi Flick și-a criticat jucătorii, aceștia și-au făcut reproșuri în public, iar presa a avut cuvinte dure la adresa echipei de la care se așteaptă un al 5-lea titlu mondial. Dezamăgirea e imensă, iar foștii mari jucători ai Germaniei au fost de asemena nemiloși cu Hansi Flick și echipa sa.

Lothar Matthaus, reproșuri dure pentru Hansi Flick, după Germania - Japonia 1-2

Printre ei se află și Lothar Matthaus, omul care a ridicat trofeul Cupei Mondiale pentru Germanaia în 1990. Acesta nu a ezitat să insinueze că jucătorii au fost distrași de controversele legate de campania One Love și de protestele în sprijinul comunităților LGBTQ, ceea ce a făcut ca fotbalul să treacă în plan secund. Hansi Flick a fost luat și el în colimator, Matthaus considerând că selecționerul a greșit prin schimbările făcute în finalul meciului cu Japonia.
"A fost prea multă dramă în avanpremiera partidei. Prea multe chestiuni care erau mai importante decât fotbalul, așa cum s-a întâmplat și acum 4 ani. Așa ceva îți distrage atenția și te face să pierzi între 5 și 10% din concentrare. Dacă vom juca împotriva Spaniei așa cum am făcut în a doua repriză împotriva Japoniei, vom fi eliminați.
Întotdeauna îl susțin pe Flick, dar nu am înțeles unele dintre deciziile lui. Odată cu înlocuirea lui Muller și Gundogan, doi dintre cei mai experimentați jucători, Germania a pierdut ordinea și controlul. Ambele goluri ale adversarilor au venit din flancuri. De ce nu l-ai băgat pe Kherer? Sule nu este fundaș lateral. În al doilea rând, Raum a fost prea avansat, iar Schlotterbeck nu a fost destul de agresiv.", a spus Matthaus pentru Bild.
Deocamdată nimic nu este pierdut pentru Germania, dar pericolul unei eliminări premature de la Cupa Mondială este foarte mare. În etapa a 2-a, "Panzzerele" vor juca împotriva Spaniei, care ieri a demolat Costa Rica, scor 7-0. Înaintea acelui meci se va juca Japonia - Costa Rica. O victorie a niponilor ar face ca Germania să fie eliminată în proporție de 99% dacă nu bate Spania (o înfrângere ar însemna eliminarea matematică).
Germania nu a trecut de grupe nici la ediția precedentă a Campionatului Mondial. În Rusia, nemții au plecat acasă după ce au terminat pe ultimul loc o grupă cu Mexic, Suedia și Coreea de Sud.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo