Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șoc "Mondial" în Qatar, după Germania – Japonia 1-2! Reacții tăioase ale presei după debutul ratat al nemților

Irina Aldea

Publicat 23/11/2022 la 18:09 GMT+2

Selecţionata Japoniei a produs a doua mare surpriză a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 2-1 (0-1), miercuri, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa E.

Germania, îngenuncheată de Japonia la Campionatul Mondial

Credit imagine: Getty Images

Poate nu la fel de mare surpriză ca victoria Arabiei Saudite în faţa Argentinei (2-1, după 0-1 la pauză), succesul "samurailor albaştri" era complet neaşteptat după prima repriză, controlată categoric de Mannschaft. Ilkay Gundogan (33 - penalty) a deschis scorul pentru echipa antrenată de Hansi Flick, dar niponii au întors rezultatul în ultimul sfert de oră prin reuşitele a două rezerve, Ritsu Doan (75), Takuma Asano (83).
Titlurile din presa germană au fost pe măsura rezultatului. Echipa națională a avut "șanse pentru o viață", a scris Süddeutsche Zeitung, descriind un șoc "Mondial" în Qatar. În plus, potrivit nemților, Germania "s-a lăsat luată prin surprindere de outsider", au transmis jurnaliștii de la "Die Welt".
CITEȘTE ȘI:

Șoc "Mondial" în Qatar, după ce Japonia a întors soarta partidei cu Germania

Spiegel: "Prea multe ocazii ratate - Germania pierde meciul de deschidere al Cupei Mondiale împotriva Japoniei. Mai întâi a fost un protest tăcut, apoi o înfrângere: Germania a pierdut meciul de deschidere a Cupei Mondiale împotriva Japoniei - în ciuda avansului oferit de Ilkay Gundogan".
Süddeutsche Zeitung: "S-a terminat - Japonia învinge DFB pe teren. Echipa lui Flick are ocazii pentru o viață împotriva japonezilor, dar doar Gundogan înscrie. Apoi, urmează două momente de somnolență în defensivă și e 1-2".
sport1.de: "Șoc la Cupa Mondială! Japonia a păcălit Germania. Germania a dat peste cap meciul de deschidere al Cupei Mondiale. Japonia a surprins echipa Germaniei cu o revenire pe final de meci, după ce Germania, care a gândit mult timp, a eșuat în mod repetat în fața porții".
Bild.de: "Debut ratat pentru Germania. Echipa națională s-a făcut de râs în debutul Cupei Mondiale împotriva outsiderilor din Japonia cu un 1:2 împotriva fotbaliștilor din Japonia. Și asta după propria lor conducere! Această înfrângere șocantă amintește puternic de turneul amar din 2018 din Rusia, unde Germania a pierdut cu 1-0 în fața Mexicului și apoi a ieșit din faza grupelor pentru prima dată în istorie. O luăm de la capăt?!"
spox.com: "În ciuda conducerii și a unui record la Cupa Mondială! Echipa Germaniei a avut un start fals la Cupa Mondială. Echipa DFB a făcut un start fals de proporții la Cupa Mondială 2022 din Qatar. În ciuda unei conduceri temporare și a unui record la Cupa Mondială, echipa antrenorului Hansi a pierdut Flick cu 1:2 (1:0) în fața Japoniei".
Die Welt: "Germania se face de râs împotriva Japoniei. Lovitura sub centură din punct de vedere sportiv urmează dezbaterilor politice de dinaintea primului meci de la Cupa Mondială. Naționala Germaniei a condus meritat împotriva Japoniei, dar apoi s-a lăsat surprinsă de outsider. Și a sfârșit prin a pierde cu 2-1".
Die Zeit: "Germania pierde meciul de deschidere împotriva Japoniei. Cupa Mondială din Qatar începe pentru naționala Germaniei cu o înfrângere 1:2 în fața Japoniei. La pauză, echipa antrenorului național Hansi Flick era încă în avantaj".

Reacții dure și din Marea Britanie după Germania – Japonia 1-2

Daily Mail: "Încă un șoc la Cupa Mondială: Japonia învinge Germania cu 2-1 după un penalty în prima repriză... la fel ca și Arabia Saudită în fața Argentinei. Cu Costa Rica și campioana în exercițiu Spania în grupă, Germania se află acum într-o poziție dificilă pentru a scăpa din grupa morții".
Eurosport.co.uk: "Șoc la Cupa Mondială: Echipa lui Hansi Flick suferă o înfrângere grea în Qatar. Cu 2-1 în fața Germaniei, echipa lui Hansi Flick a suferit a doua înfrângere consecutivă la începutul unei Cupe Mondiale. Golurile marcate de înlocuitorii Ritsu Doan și Takuma Asano în repriza a doua au oferit Japoniei o victorie memorabilă pe Stadionul Internațional Khalifa".
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din AppStore sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo