Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima echipă care a anunțat oficial că are ca obiectiv câștigarea EURO 2024! "E normal"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/04/2024 la 17:22 GMT+3

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Julian Nagelsmann, a declarat joi că obiectivul echipei este să cucerească trofeul la EURO 2024, turneu pe care-l va găzdui în această vară, în perioada 14 iunie - 14 iulie.

Germania - Irlanda de Nord

Credit imagine: Getty Images

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Bernd Neuendorf, a spus că atingerea semifinalelor ar fi un obiectiv bun pentru Germania, însă Nagelsmann a mers mai departe şi a subliniat că ţinta este titlul de campioană europeană.
"Când participi la un turneu, când participi la un meci, ideea de bază este că vrei să câştigi. Am discutat din nou acest lucru cu jucătorii şi o voi mai face. Noi vrem să câştigăm titlul, este normal să ne dorim acest lucru.
Sigur, va trebui ca prima dată să ieşim din grupă, apoi, ca să putem vorbi de un Campionat european cu rezultate bune pentru noi, să trecem de măcar două runde eliminatorii. Dar obiectivul este trofeul", a spus selecţionerul.
Aşa cum se ştie, Julian Nagelsmann şi-a prelungit cu doi ani contractul de selecţioner al Germaniei, până în 2026. "Este o decizie care vine din suflet. Este o mare onoare să pot antrena echipa naţională şi să lucrez cu cei mai buni jucători din ţară. Cu performanţe de succes şi pasiune avem şansa de a inspira o ţară întreagă", a precizat Nagelsmann (36 de ani).
"Entuziasmul fanilor m-a atins cu adevărat. Împreună, vrem acum să avem un EURO reuşit pe teren propriu, suntem cu toţii angajaţi în acest sens. Apoi, sunt foarte încântat, împreună cu echipa mea de antrenori, să accept provocarea unei Cupe Mondiale", a adăugat el.
"Este un semnal puternic pentru DFB şi pentru echipa naţională că Julian Nagelsmann va rămâne selecţioner şi după Campionatul European pe care îl vom găzdui. Pentru că se afla pe lista de dorinţe a multor cluburi mari din Europa. Acum există o securitate în planificare şi toată lumea se poate concentra pe o performanţă de succes la EURO 2024", a precizat, la rândul său, Bernd Neuendorf, citat de Agerpres.
Julian Nagelsmann a fost nevoit să părăsească postul de antrenor al echipei Bayern Munchen în urmă cu 13 luni, după ce i-a condus mai puţin de doi ani pe bavarezi. El a devenit selecţioner al Germaniei în toamna anului trecut, cu un contract valabil iniţial până la sfârşitul EURO 2024, care i-a fost prelungit acum.
Germania este în Grupa A la turneul final al EURO 2024 (14 iunie - 14 iulie) pe care-l găzduieşte, alături de Scoţia, Ungaria şi Elveţia. Germania va deschide Campionatul cu partida contra Scoţiei, pe 14 iunie, pe Allianz Arena din Munchen.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo