Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a renunțat la 4 nume mari! Ei sunt antrenorii care NU îl vor înlocui pe Xavi în vară

Dani Morar

Publicat 28/03/2024 la 16:19 GMT+2

Barcelona îl va pierde pe Xavi în această vară, acesta anunțând că va renunța la banca echipei încă de pe parcursul sezonului. Deși s-au vehiculat multe nume pentru a-i lua locul, 4 dintre variante au căzut deja din diverse motive.

Mikel Arteta și Thomas Tuchel

Credit imagine: Eurosport

Barcelona a avut o perioadă mai slabă în acest sezon, dar s-a redresat din punct de vedere sportiv după ce Xavi a anunțat că nu va continua din vară. Decizia antrenorului a părut că-i motivează pe jucători, care au câștigat derby-ul cu Atletico și s-au calificat în sferturile Champions League.
Deși s-au vehiculat multe nume pentru banca echipei, 4 variante au căzut deja. Catalanii nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar și recent au renunțat la colaborarea cu Nike, care era principalul sponsor încă din 1998.
Antrenorii care nu vor antrena Barcelona din vară:
Julian Nagelsmann
Neamțul este considerat o variantă greșită deoarece nu are foarte multă experiență la nivel înalt. El a venit pe banca lui Bayern Munchen în 2021, iar din 2023 conduce naționala Germaniei, cu care se va lupta pentru cucerirea EURO 2024.
Roberto De Zerbi
Deși jocul lui Brighton de sub comanda italianului a impresionat pe toată lumea, el are aceeași problemă ca și Nagelsmann. O altă piedică pentru Barcelona ar fi clauza mare de reziliere a contractului cu gruparea din Premier League.
Thomas Tuchel
Potrivit spaniolilor, Barca nu și-l dorește pe Tuchel din cauza caracterului său și al felului în care își controlează furia. De altfel, neamțul are câteva nume mari în palmares, printre care Bayern Munchen, Borussia Dortmund, PSG sau Chelsea.
Mikel Arteta
Arteta pare de neatins pe banca lui Arsenal. Spaniolul a făcut o treabă extraordinară cu echipa "tunarilor", însă catalanii consideră că situația de la clubul spaniol îi este străină, în ciuda faptului că a evoluat aici ca și jucător.

Laporta crede că Xavi rămâne cea mai bună variantă pentru banca Barcelonei

Xavi Hernandez și-a anunțat plecarea de la FC Barcelona la finalul lunii ianuarie, după o perioadă în care catalanii au pierdut Supercupa Spaniei și au fost eliminați din Cupa Regelui. Xavi a spus în mai multe rânduri că nu se va răzgândi, dar președintele clubului, Joan Laporta, încă speră ca acesta să rămână și din sezonul viitor.
Într-un interviu pentru Mundo Deportivo, conducătorul clubului catalan a dezvăluit faptul că nu va lua legătura cu niciun antrenor până când decizia lui Xavi o să fie una definitivă, la finalul sezonului, cu speranța că tehnicianul iberic se va răzgândi:
Întrebat dacă își dorește ca Xavi să continue și din vară, Laporta a răspuns: "Da, da, da, el știe deja asta. Aș vrea să continue, i-am spus-o. L-am întrebat dacă este vreo posibilitate să se răzgândească, dar are o presiune enormă pe umeri. El continuă să spună că ne vom despărți la finalul sezonului, dar vom vedea. Hai să nu punem atâta presiune pe noi înșine, pentru că în acest moment lucrurile merg bine", a declarat Laporta, conform sursei citate.
Anunțul lui Xavi pare să fi schimbat total echipa. Barcelona are 10 meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile, chiar din momentul în care antrenorul a spus că va pleca la finalul sezonului. Barcelona va reveni după această pauză pentru meciurile internaționale cu un meci din La Liga, împotriva celor de la Las Palmas, sâmbăta viitoare. Primul meci împotriva echipei lui Luis Enrique, PSG, din sferturile Ligii Campionilor, se va disputa în deplasare, pe 10 aprilie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo