Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sfârșitul unei ere la Barcelona! Laporta a confirmat tot: "Da, am reziliat contractul"

Dani Morar

Publicat 23/03/2024 la 19:30 GMT+2

Barcelona a decis să rupă contractul cu Nike, principalul sponsor al echipei. Joan Laporta a transmis, într-un interviu, că brandul american, după ce acesta ar fi încălcat flagrant contractul încheiat între cele două părți.

Barça-Präsident Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu se află în cea mai bună situație din punct de vedere financiar, dar chiar și așa, a luat o decizie istorică. Joan Laporta a hotărât să rezilieze contractul cu Nike, cunoscutul brand american, care ar fi încălcat înțelegerile din contract.
Nike și clubul catalan au colaborat încă din 1998, dar acum o vor lua pe drumuri separate, după 26 de ani. Este o decizie istorică pentru spanioli, care vor să-și creeze propriul brand, din care să obțină 100% din încasări.
Potrivit sport.es, Barcelona încasa o sumă de 85 de milioane anual de la Nike, iar Laporta susține că sponsorul a venit cu o ofertă chiar mai mare. Președintele catalanilor a refuzat, iar acum rămâne de văzut dacă se va alia cu cei de la Puma sau va încerca să-și creeze propriul brand de echipament sportiv.
"Le-am transmis celor de la Nike că, pe baza unor încălcări flagrante pentru noi, reziliem contractul. Au avut 45 de zile să ne despăgubească, nu au făcut acest lucru și i-am informat că înțelegerea este reziliată, la care au răspuns cu măsuri de precauție.
Nike a încercat să vină cu o ofertă mai bună, dar chiar și așa e mult sub prețul pieței. Barca este clubul care vinde cele mai multe tricouri în lume și ar trebui să avem cel mai mare contract de pe piață. Este responsabilitatea noastră, ca membri din conducere, să asigurăm acest lucru", a declarat Laporta pentru Mundo Deportivo.

Laporta, despre transferul lui Erling Haaland la Barcelona

Barcelona și-a mai revenit din punct de vedere sportiv, după o serie de rezultate bune, culminate cu victoria împotriva lui Atletico Madrid, scor 3-0. Catalanii rămân astfel în cursa pentru o dublă istorică, chiar dacă în La Liga sunt la mare distanță de Real Madrid, iar în sferturile Champions League vor da peste PSG.
Joan Laporta a oferit un interviu în Mundo Deportivo, acolo unde a fost întrebat direct despre transferul lui Erling Haaland. Președintele Barcei a dezvăluit că nu există nicio șansă ca norvegianul să facă pasul pe Camp Nou în această vară, motivând că nu ar vrea să destabilizeze vestiarul, așa cum a insinuat că se va întâmpla la Real, odată cu venirea lui Mbappe. Cel care ar putea ajunge înapoi în tricoul catalanilor este Ansu Fati, împrumutat la Brighton până în această vară.
"(n.r. despre Haaland) Nu avem nevoie de niciun jucător mare. Vor fi transferuri, dar nu anticipez nimic uriaș, doar simpli jucători de echipă. Prioritatea noastră este să oferim încredere echipei pe care o avem acum, nu vrem să semnăm cu alți jucători care ar putea-o destabiliza.
Ansu Fati și-a revenit, în sfârșit, după accidentare, Bojan îl monitorizează. Vom vedea la finalul sezonului ce se va întâmpla cu Brighton. Ar trebui să se întoarcă deoarece asta e înțelegerea cu Brighton, dar vom vedea", a declarat Laporta, pentru Mundo Deportivo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo