Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul lui Nkunku pentru Camavinga, cel care l-a accidentat și l-a făcut să rateze Cupa Mondială din Qatar

Nicu Savin

Publicat 17/11/2022 la 14:08 GMT+2

Christopher Nkunku este ultimul mare absent al Franței din lotul pentru Cupa Mondială din Qatar. Atacantul lui RB Leipzig a fost accidentat de Eduardo Camavinga la un antrenament și va lipsi de la turneul final, dar nu-i poartă pică mijlocașului de la Real Madrid, care a fost insultat pe rețelele de socializare pentru intrarea sa inutilă.

Nkunku nimmt Teamkollegen Camavinga in Schutz

Credit imagine: SID

Franța este una dintre candidatele la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar, dar Didier Deschamps are mari probleme de efectiv. Maignan, Pogba sau Kante nu au putut fi selecționați din cauza accidentărilor, iar pe lista indisponibilor s-a alăturat și Christopher Nkunku.
Atacantul lui RB Liepzig a fost inclus pe lista finală a jucătorilor care merg în Qatar, dar va rata competiția după ce s-a accidentat la unul dintre primele antrenamente după reunirea lotului. Cel mai bun jucător din Bundesliga în sezonul trecut a fost victima unei intrări imprudente a lui Eduardo Camavinga și necesită o perioadă de recuperare destul de lungă.
Mijlocașul lui Real Madrid a fost victima unor insulte rasiale pe rețelele sociale pentru intrarea sa, dar Nkunku nu-i poartă dușmănie conaționalului său. Atacantul a făcut apel la unitate înaintea Cupei Mondiale, subliniind că Eduardo Camavinga a fost învinuit pe nedrept.
"Ieri după-amiază, după ce am făcut niște teste, a trebuit să părăsesc cantonamentul echipei Franței și voi absenta de la Cupa Mondială. De acum înainte mă apuc de treabă cu un singur scop: să revin și mai puternic. Vreau să mă opresc și să vorbesc despre colegul meu Eduardo Camavinga, insultat pe nedrept pentru acest incident. Cupa Mondială ar trebui să fie un moment de uniune și nu de dezbinare. Mulțumesc întregului personal și colegilor mei pentru sprijinul acordat. Voi fi primul vostru fan, faceți-ne mândri!", a scris Nkunku pe contul personal de Twitter.

Nkunku, înlocuit cu Kolo Muani la naționala Franței

După accidentarea lui Nkunku, Deschamps a trebuit să găsească repede un înlocuitor și l-a convocat de urgență pe Kolo Muani, o decizie oarecum surprinzătoare. Atacantul lui Eintracht Frankfurt are doar două prezențe la prima reprezentativă, bifând în total doar 10 minute, în duelurile cu Austria și Danemarca din Liga Națiunilor.
La doar 23 de ani, Muani are șansa să joace la un Campionat Mondial, un scenariu pe care poate nici măcar el nu și-l imagina în urmă cu 2-3 ani. Atacantul central a ajuns la Acandemia lui Nantes în 2015, iar în 2017 a fost promovat la echipa mare. Nu s-a descurcat prea bine la cel mai înalt nivel, iar în stagiunea 2019-2020 a fost împrumutat la Boulogne, formație care activa în Liga a 3-a din Franța.
Deși nu a strălucit în al 3-lea eșalon (5 goluri și 3 assist-uri în 15 meciuri), Muani a fost păstrat la Nantes și a a avut un sezon 2020-2021 fabulos, marcând 10 goluri și oferind 10 pase decisive în 41 de meciuri jucate în toate competițiile. Ascensiunea sa a continuat și în sezonului trecut, pe care l-a încheiat cu 13 goluri și 7 assist-uri pentru "canari".
În vara acestui an, Muani a rămas liber de contract și a refuzat să continue în Ligue 1, semnând cu Eintracht Frankfurt. Câștigătoarea Europa League în stagiunea precedentă a dat o adevărată lovitură, deoarece Muani s-a adaptat repede în Bundesliga. A marcat 5 goluri în campionat, dar a oferit și 10 pase decisive, fiind lider detașat în acest clasament (pe locul doi e Dominik Szoboszlai, cu 7 pase decisive).
În plus, Muani a jucat în toate cele 6 meciuri ale lui Frankfurt în Champions League, marcând două goluri, printre care și cel al victoriei în meciul cu Sporting, care a adus calificarea în optimi pentru echipa lui Oliver Glasner.
Lotul Franței pentru Campionatul Mondial din Qatar
  • Portari: Alphonse Areola (West Ham), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Rennes)
  • Fundași: Lucas Hernandez (Bayern Munchen), Théo Hernandez (AC Milan), Axel Disasi (AS Monaco), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (FC Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Munchen), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern Munchen), Raphaël Varane (Manchester United)
  • Mijlocași: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Mattéo Guendouzi (OM), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Jordan Veretout (OM)
  • Atacanți: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Munich), Ousmane Dembélé (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan), Antoine Griezmann (Atlético de Madrid), Kylian Mbappe (PSG), Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Marcus Thuram (Borussia Mochengladbach)
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo