Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, pus la zid de o legendă a fotbalului din Brazilia: "Poartă banderola doar datorită numelui"

Nicu Savin

Publicat 26/11/2022 la 18:41 GMT+2

Lionel Messi este de ani buni căpitanul Argentinei, dar mulți specialiști sunt de părere că acest rol nu i se potrivește. Printre ei se numără și brazilianul Zico, acesta spunând că starului îi lipsesc calitățile de lider.

Lionel Messi (C) of Argentina reacts during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group C match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Stadium on November 22, 2022 in Lusail City, Qatar

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi este cel mai bun jucător argentinian din ultimii 20 de ani și poate chiar din istorie, iar de mulți ani este căpitanul echipei naționale. Deși este un fotbalist genial, calitățile sale de lider sunt puse la îndoială de unii specialiști.
Messi a făcut de multe ori diferența pe teren, dar nu este neapărat omul care să motiveze echipa așa cum o face un căpitan adevărat. Exact acest lucru a părut că îi lipsește Argentinei la ultimele turnee finale majore, chiar dacă anul trecut "pumele" au cucerit Copa America.

Messi, critica de Zico pentru modul în care se comportă ca și căpitan al Argentinei

Printre oamenii importanți din fotbal care au sesizat lipsa de implicare a lui Messi în calitate de căpitan al Argentinei se numără și Zico, brazilianul care a purtat de multe ori baderola la naționala Selecao. Acesta a declarat că Messi este căpitanul Argentinei doar datorită faimei sale și nu calităților de lider, iar asta se vede la jocuri, starul având același comportament indiferent de situație.
"Este un căpitan care nu vorbeşte cu nimeni, cred că-i lipsesc calităţile de lider. Poartă banderola doar pentru că este Messi. Argentina poate să câştige cu 4-0 sau să piardă cu 1-2 şi el va continua doar să-şi facă jocul, fără să-și schimbe atitudinea. Nu cheamă pe nimeni la el, nu ţipă după nimeni. Nu vorbeşte cu nimeni. Există momente în care căpitanul trebuie să se impună.
Când eram căpitanul naţionalei, aveam aproape 30 de ani şi îi controlam pe ceilalţi jucători. Asta nu este caracteristica lui Messi", a declarat Zico pentru infobae.com.
Lionel Messi participă în această perioadă la ultimul său Campionat Mondial, iar finalul aventurii sale pe cea mai înaltă scenă din fotbal ar putea fi unul crut. Argentina a pierdut surprinzător cu Arabia Saudită în prima partidă (1-2) și are nevoie neapărată de o victorie contra Mexicului în această seară, pentru a nu-și periclita șansele de a ajunge în optimi. Un eșec ar fi catastrofal echivalent cu eliminarea din competiție, astfel că este cel mai potrivit moment pentru ca Messi să le răspundă criticilor cu un meci mare. De notat că Argentina nu va fi sigură de calificarea în fazele eliminatorii nici cu o victorie contra Mexicului, dar va fi la mâna ei, un succes cu Polonia în ultima etapă ducând la acest scenariu.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo