Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și Cristiano Ronaldo, față în față cu istoria la Mondial! Ce recorduri pot doborî în Qatar

Nicu Savin

Publicat 16/11/2022 la 19:58 GMT+2

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo vor juca în Qatar la a 5-a Cupă Mondială fiecare. Cei doi titani au șansa de a doborî recorduri care cu siguranță vor dăinui mult timp de acum înainte.

Messi-Cristiano Ronaldo ai Mondiali 2018

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Mondial din Qatar va mări numărul de jucători cu 5 participări la competiția supremă din fotbal. Până în prezent, doar 4 fotbaliști se pot mândri că au jucat la 5 turnee finale: mexicanii Rafael Marquez și Tota Carvajal, italianul Gianluigi Buffon și germanul Lothar Matthaus. Ultimii doi au avut și onoarea de a ridica trofeul deasupra capului, Buffon în 2006 și Matthaus în 1990, acesta fiind și căpitanul Germaniei la acea ediție.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Odată cu Mondialul din acest an, categoria selectă a fotbaliștilor cu 5 prezențe la Mondiale se va dubla. Guillermo Ochoa și Andres Guardado sunt pentru a 5-a oară în lotul Mexicului la un turneu final, iar Cristiano Ronaldo și Lionel Messi vor juca și ei la al 5-lea Campionat Mondial din carieră.
Cei doi titani ai fotbalului nu doar că vor juca în Qatar, dar au șansa de a scrie o nouă pagină în istoria Mondialelor. Ambii pot doborî recorduri care ar rămâne cu siguranță în picioare multă vreme de acum înainte.

Messi și Ronaldo ar putea doborî două recorduri uluitoare la Cupa Mondială din Qatar

Lionel Messi a jucat până acum 19 meciuri pentru Argentina la Cupa Mondială, marcând 7 goluri. Cu el în lot, Argentina a trecut de fiecare dată de grupe, dar nu a reușit să câștige trofeul. Cel mai aproape a fost în 2014, când a pierdut finala cu Germania.
În mod normal, Argentina va accede în fazele eliminatorii și în acest an și dacă va ajunge măcar în semifinale, iar Messi va bifa minute în toate partidele, acesta va ajunge la 26 de meciuri la Mondiale, depășind recordul deținut momentan de Lothar Matthaus, care a evoluat în 25 de partide. Messi ar putea bifa această bornă și dacă va rata un meci, dar în acest caz Argentina trebuie să joace finala.
Cristiano Ronaldo a adunat până acum 17 meciuri la turneele finale și nu poate nici măcar să egaleze recordul lui Matthaus, chiar dacă Portugalia va juca finala și starul de 37 de ani va evolua în toate partidele (ar ajunge la 24). Totuși, Ronaldo are șanse uriașe de a atinge o bornă pe care nimeni nu a mai atins-o până acum, aceea de a deveni primul fotbalist din istorie care marchează la 5 ediții de Campionat Mondial.
El a înscris minim un gol la edițiile din 2006, 2010, 2014 și 2018, având în total 7 goluri. O eventuală reușită în Qatar l-ar pune pe un piedestal unde va sta singur mulți ani de acum înainte. Un turneu final de vis l-ar putea transforma pe Ronaldo în cel mai bun marcator din istoria competiției, dar e greu de crezut că poate înscrie 10 goluri pentru a-l depăși pe Miroslav Klose, golgheterul all-time al Mondialelor, cu 16 goluri.
Evident, atât Messi cât și Ronaldo s-ar bucura mai mult să câștige trofeul decât să doboare aceste recorduri cu adevărat uluitoare. Pentru fiecare dintre ei, câștigarea Cupei Mondiale ar însemna încununarea ideală a unei cariere absolut fabuloase.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo