Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti

Nicu Savin

Actualizat 01/12/2022 la 08:49 GMT+2

Messi și Szczesny au fost protagoniștii unui moment psihologic în timpul duelului dintre Argentina și Polonia, de la Campionatul Mondial. În prima repriză, starul argentinian a scos un penalty după un contact cu portarul polonez. Acesta a dezvăluit la final că a pariat cu Messi dacă arbitrul va dicta sau nu lovitură de la 11 metri după consultarea VAR.

Lionel Messi et Wojciech Szczesny lors d'Argentine - Pologne

Credit imagine: Getty Images

Argentina și Polonia s-au calificat împreună în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Argentinienii au dominat categoric duelul direct din ultima etapă și au câștigat cu 2-0, terminând pe primul loc în grupă. Polonezii au avut șansă, pentru că au obținut locul secund având un golaveraj mai bun decât Mexicul, care a învins cu 2-1 pe Arabia Saudită.
Calificarea Poloniei i se datorează în mare măsură lui Wojciech Szczesny, care a parat 11 dintre cele 13 șuturi pe poartă ale argentinienilor, inclusiv un penalty executat de Messi. În minutul 39, portarul polonez a anticipat greșit o centrare și l-a lovit cu mâna peste față pe starul argentinian, care trimisese cu capul peste poartă. Inițial, arbitrul Makkelie nu a dictat penalty, dar și-a schimbat decizia după consultarea reluărilor.
Un moment neobișnuit a avut loc în timpul cât centralul era la monitorul de la marginea terenului. Szczesny a dezvăluit că a pus un pariu cu Messi dacă se va acorda sau nu penalty. Miza a fost simbolică pentru veniturile celor doi fotbaliști: 100 de euro. Goalkeeper-ul a pierdut, dar a spus la final că nu-și va onora pariul.
"Am pierdut un pariu cu Messi. Am pariat pe 100 de euro dacă arbitrul va dicta sau nu penalty. Nu stiu daca e permis, poate mă sancționează.Nu am de gând să-l plătesc, are deja destui bani", a spus Szczesny la finalul partidei pentru televiziunea poloneză, citat de argentinienii de la Clarin.

Messi, record negativ la Cupa Mondială

Prin ratarea din duelul cu Polonia, Messi a devenit astfel primul din istorie care are două lovituri de la 11 metri apărate la Campionatul Mondial. Chiar și așa, Messi nu este primul jucător care ratează două penalty-uri la Mondial. Asamoah Gyan (Ghana) a irosit și el două încercări din 4 (dar o dată a șutat peste poartă), record pe care îl deținea din 1966. Astfel, cei doi jucători dețin acum împreună acest record negativ.
Fanii superstițioși pot scoate un lucru pozitiv din ratarea lui Messi în fața Poloniei. Argentina are două titluri mondiale în palmares, iar de fiecare dată când a cucerit trofeul sud-americanii au ratat câte un penalty în cel de-al treilea meci din faza grupelor. Kempes rata în duelul cu Italia din 1978, iar Maradona în meciul cu Bulgaria din 1986.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo