Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mondialul din Qatar va fi ultimul pentru Messi! Anunțul de ultimă oră al argentinianului

Nicu Savin

Actualizat 06/10/2022 la 19:12 GMT+3

Lionel Messi a dezvăluit într-un interviu acordat presei din Argentina că Mondialul din Qatar va fi ultimul la care va participa. Deși nu e clar dacă va mai îmbrăca tricoul naționalei în următorii ani, e sigur că nu o va face până la Mondialul din 2026, care va avea loc în SUA, Mexic și Canada.

Iceland have to tackle Lionel Messi in their first World Cup fixture

Credit imagine: PA Sport

Lionel Messi va juca în Qatar ultima sa Cupă Mondială din carieră. Starul de 35 de ani a dezvăluit pentru presa din Argentina că nu va mai juca la un alt turneu final mondial, deși e posibil să nu se retragă definitiv de la națională după competiția din acest an.
"Acesta va fi ultima mea Cupă Mondială – cu siguranță. Decizia a fost luată", i-a spus Messi jurnalistului argentinian Sebastian Vignolo.
Așadar, Mondialul din Qatar va fi ultima șansă pentru Messi de a pune mâna pe cel mai râvnit trofeu din fotbal. Starul lui PSG a fost aproape de acest lucru în 2014, dar atunci Argentina a pierdut finala cu Germania, scor 0-1 (după prelungiri).

Lionel Messi nu va mai juca la un alt Mondial în afară de cel din Qatar

Messi a jucat la 4 turnee finale de Campionat Mondial până acum, reușind să marcheze 6 goluri. În total, Messi a îmbrăcat tricoul Argentinei de 164 de ori, reușind 90 de goluri, ceea ce îl face al 3-lea cel mai bun marcator la nivel de echipă națională din istorie, după după Cristiano Ronaldo (117) și iranianul Ali Daei (109).
Messi s-a retras prima dată de la naționala Argentinei în 2016, după finala Copei America pierdută în fața reprezentativei statului Chilei, dar apoi a revenit asupra deciziei. Anul trecut, Messi a ridicat deasupra capului singurul trofeu important obținut cu naționala, Argentina câștigând Copa America în fața Braziliei, chiar pe terenul marii rivale (1-0).
Deși e clar că nu va juca la Mondialul din 2026, Messi ar mai putea bifa un turneu major în carieră, Copa America 2024, care va avea loc în Ecuador. La acea vreme, starul va avea 37 de ani și ar putea fi încă implicat în fotbalul mare, existând numeroase indicii că el se va întoarce la Barcelona în vara anului viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo